Ponta: Macovei este dusă cu sorcova

Gigi Becali tulbură apele în politică. Premierul Victor Ponta şi Monica Macovei au avut un schimb de replici acide pe baza simpatiei exprimată de primul ministru vizavi de latifundiarul din Pipera.

”Cum să mă exprim eu ca să nu se supere nimeni? Cred că doamna Macovei e dusă cu sorcova, ca să zic aşa. Tot doamna Macovei ne spunea anul trecut cum l-am suspendat pe Băsescu ca să-l graţiem pe Adrian Năstase. Nu l-a graţiat nimeni pe Adrian Năstase. În rest, pe Becali nu ştiu dacă îl graţiază sau nu preşedintele Băsescu, în niciun caz nu despre asta am vorbit vreodată”, a afirmat Ponta.

”Ce să-i urez doamnei Macovei?! Sănătate. E o prostie, a nu ştiu câta prostie, nu tot Macovei a zis în Parlamentul European că două milioane şi jumătate de voturi au fost fraudate ? Bănuiesc că s-a convins toată lumea că e cu sorcova. Să văd cum o să traducă în engleză, să mă pârască la Parlamentul European”, a mai spus primul ministru.

Reacţia premierului vine după ce Monica Macovei a afirmat, într-o postare pe blog, că, în doar 5 zile, premierul Victor Ponta şi-a intensificat atacurile la adresa justiţiei, în sensul că le-a dat ordine procurorilor şi le-a transmis judecătorilor că nu vrea să vadă în închisoare persoanele pe care le simpatizează.

„In doar cinci zile, Victor Ponta si-a intensificat atacurile la adresa justitiei: le-a dat ordine procurorilor si le-a transmis judecatorilor ca nu vrea sa vada in inchisoare persoanele pe care le simpatizeaza.”, scrie doamna Macovei, în postarea sa.

Vă prezentăm, integral, declaraţia domniei sale:

„1. Prima directiva si prima amenintare, 16 mai 2013. La instalarea noilor procurori sefi, Ponta le-a trasat procurorilor sarcini ca la partid: sa nu mai ancheteze suspiciunile de frauda de la referendumul din 2012.  Altfel spus, sa inchida dosarul in care este cercetat inclusiv ministrul Liviu Dragnea.    “Nu vreau sa mai vad, ca anul trecut, scene din anii 50, cu procurori din vacanta, care cerceteaza oameni de la tara”, le-a ordonat Ponta procurorilor. Minciuna, care este un element vital de comunicare pentru Ponta, este inclusa in ordinele date: (a) „oamenii de la tara” nu erau cercetati, ci audiati ca martori, fiind intrebati daca au votat si daca semnatura de pe listele electorale este intr-adevar a lor; (b)”oamenii de la tara” nu au fost chemati la oras, la sediile parchetelor, ca sa nu cheltuiasca nici timp si nici bani,  de aceea s-au dus procurorii la ei; (c) si, desi acum nu s-a mai referit la asta, sa nu uitam ca, potrivit Codului de procedura penala, orice martor jura pe Biblie inainte de a face declaratii in fata judecatorilor sau procurorilor (desigur, pentru cei care nu vor sa jure pe Biblie sunt alte solutii, dar nu asta discutam acum). De aceea procurorii aveau Biblia cu ei.

Deci nu era nimic ca in anii 50, dimpotriva.

2.  A doua directiva, 19 mai 2013: Victor Ponta le-a transmis judecatorilor ca ar fi “nefericit” daca sportivul Gica Popescu va fi condamnat la inchisoare. „Daca au gresit, inteleg ca e vorba de evaziune fiscala, sa plateasca, dar un sportiv ca Gica Popescu nu merita umilit. N-as fi fericit sa-l vad la inchisoare”, a spus  Ponta inainte ca judecatorii sa se pronunte in dosarul “Transferurilor”. Ponta recidiveaza in acest caz, in urma cu cateva luni afirmand „lui Gica Popescu i-as ierta orice”.

3.  A treia directiva, 20 mai 2013: Victor Ponta si-a declarat “simpatia” pentru Gigi Becali, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei de condamnare.

Victor Ponta a demonstrat in aceste zile cat se poate de clar coalizarea cu inculpatii impotriva justitiei.  S-ar putea ca aceste personaje sa fie simpatice multora, dar ori legea este egala pentru toti, ori nu. Legea trebuie sa se aplice egal, si nu in functie de simpatii sau notorietate.

Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, “intristati” de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere. Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea.

Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape 1 milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate.

Premierul Ponta a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale. Tocmai cand justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti.  Justitia asa trebuie sa ramana, orice ar spune Ponta sau alti politicieni.”

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.