Rovana Plumb: Nu mai avem probleme cu urşii, ci cu șacalii și mistreții din Deltă

Ministerul Mediului a scăpat de problema urşilor, dar acum este preocupat de „situația creată în Delta Dunării” din cauza șacalilor și a mistreților.

„Nu mai avem probleme cu urșii, acum avem alte preocupări la nivelul Departamentului de Biodiversitate, cu șacalii și mistreții din zona Deltei Dunării, pentru care există un grup de lucru care va corecta și va clarifica, într-un mod cât se poate de tranșant, ce înseamnă prezența lor acolo și ce daune pot provoca dacă nu sunt luate măsuri, și mă refer la ordinul de vânătoare, care trebuie reevaluat, așa cum am discutat și cu organizațiile neguvernamentale”, a declarat Rovana Plumb, sâmbătă, la Târgovişte, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește problema urșilor, ea a spus că în zona montană a județului Dâmbovița au mai fost relocați urși.

„Legat de problema urșilor, în zona montană a județului Dâmbovița au mai fost relocați urși, iar conducerea Parcului Natural Bucegi susține că efectivul de urși este mult prea mare. Este foarte adevărat, din toate datele pe care le avem la minister, la departamentul Direcția generală protecția naturii, care include componenta de biodiversitate, desigur că avem un studiu făcut în ceea ce privește acest număr de urși care sunt protejați la nivel european. Eu nu
sunt de acord cu împușcarea lor, nici măcar cu vânătoarea, nu sunt și nu voi fi niciodată un fan al vânătorii, nici cu pescuitul nu sunt de acord. Desigur că sunt mulți factori care trebuie luați în considerare și cred că specialiștii trebuie să își spună cuvântul”, a mai spus ministrul Mediului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.