Rusia a convenit restructurarea unui împrumut de 2,5 miliarde de euro acordat Ciprului în 2011

Rusia a convenit restructurarea unui împrumut de 2,5 miliarde de euro acordat Ciprului în 2011, fiind de acord cu o solicitare în acest sens a Comisiei Europene, scrie Bloomberg.

„Ne aducem contribuţia la susţinerea insulei. La solicitarea Comisiei Europene am decis să restructurăm această datorie”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la Hanovra, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Rusia a refuzat solicitarea de luna trecută a Ciprului pentru asistenţă financiară suplimentară şi a respins sugestiile că este responsabilă de salvarea ţării.

Termenii restructurării ceruţi de Cipru, echivalează cu ştergerea a 10% din împrumut, potrivit ministrului rus de Finanţe, Anton Siluanov.

În total, în Cipru există circa 31 de miliarde de dolari ai companiilor şi cetăţenilor din Rusia.

Putin a declarat săptămâna trecută că programul de salvare a Ciprului va provoca o revenire a banilor ruseşti în ţara de origine. Preşedintele Rusiei nu a dezvăluit noii termeni ai acordului de împrumut cu Cipru.

Statul cipriot a fost nevoit să impună deponenţilor pierderi fără precedent, în schimbul unui împrumut de 10 miliarde de euro din partea zonei euro şi FMI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.