Rusia și Iranul avertizează împotriva unei intervenții militare împotriva Siriei

Aliați ai președintelui Assad, Moscova și Teheranul au avertizat din nou Statele Unite și aliații împotriva unei intervenții în Siria, care ar putea avea consecințe grave.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat marți că o operațiune militară ar putea avea „consecințe catastrofale pentru regiune” și a cerut comunității internaționale să trateze criza siriană cu „prudență”.

„Încercările de a evita votul din Consiliul de Securitate, creând, din nou, scuze artificiale pentru o intervenție militară în regiune vor produce noi suferințe în Siria și consecințe catastrofale pentru alte state din Orientul Mijlociu și din nordul Africii”, a afirmat șeful diplomației ruse.

Autoritățile ruse și-au exprimat regretul cauzat de decizia Statelor Unite de a amâna o întâlnire care ar fi trebuit să aibă loc miercuri la Haga, în cadrul căreia ar fi trebuit stabilită data unei conferințe internaționale de pace pentru Siria.

Oficialii americani au precizat că întâlnirea a fost amânată din cauza „consultări aflate în desfășurare” cu privire la reacția față de presupusul atac chimic din Siria.

Iranul și-a reiterat poziția față de un eventual atac american, avertizând că acesta ar declanșa un conflict ce ar cuprinde întreaga regiune.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.