SĂ PROTEJĂM JUSTIŢIA !!!

 

Care Justiţie trebuie protejată, oameni buni?!?

Justiţia concepută de  Băsescu şi Macovei, în stil mafiot, care au distrus-o, au umilit-o şi au îngenuncheat-o, pusă să încalce legea, să-i execute pe toţi cei care li se opuneau, numind în fruntea ei toate cozile de topor, toate persoanele corupte şi dispuse la compromis, la crimă organizată, la execuţii la comanda lor şi a celor pe care i-au folosit drept vectori ai luptei anticorupţie?

Ei au distrus destine, cariere, au produs suferinţă multă, au distrus vieţi şi familii, au creat stres permanent celor învinovăţiţi şi condamnaţi pe probe false, fabricate prin melanjul nefiresc între serviciile secrete, parchete, complete de judecată şi ANAF, „concubinaj” făcut în secret prin PROTOCOALE ILEGALE! Au dat curs să-i timoreze şi să-i ameninţe pe judecători, pe avocaţi şi chiar pe procurorii corecţi, dar şi familiile şi în special copiii celor care erau pe „lista indezirabililor” ai acestui cuplu odios. Au schimbat într-o noapte conducerile  parchetelor, instanţelor şi CSM-lui, au adoptat legi prin răspundere guvernamentală, distrugând în acest fel bruma de democraţie instaurată cu greu în România. Cu alte cuvinte, au creat la foc continuu dezastre umane, în timp ce, acelora care trebuiau să fure, să falsifice, să mintă, să denunţe la comanda lor, le-au asigurat protecţie totală.

Acest cuplu a distrus nu numai sistemul juridic, ci şi încrederea naţiunii române în special, dar şi a lumii externe în general, în actul de Justiţie. În mintea lor perversă, încă de la prima întâlnire a celor doi cu toţi factorii de răspundere ai Justiţiei, au lansat sloganul mincinos „săi-i lăsăm să lucreze”,  desigur, se refereau la slugile obediente lor   – luaţi mâna de pe justiţie,  lăsaţi procurorii să fie independenţi şi prosteala care ne-a paralizat pe toţi, cum că nu avem voie să comentăm deciziile justiţiei! Oare ce a fost în mintea lor??? Cum să nu vorbeşti, ba chiar să urli, când e vorba de abuzuri?

Am fost martorii acestor vorbe. Însă mult mai grav este că avem dovada acestor nemernicii, a acestor abuzuri greu de conceput  pentru o ţară cu valenţe democrate, stat membru al U.E. şi N.A.T.O. şi cu parteneriat strategic cu o ţară – SUA – unde democraţia are cotele cele mai mari.  După 19 ani de la startul lor, remanenţa celor 10 ani de demenţă şi abuzuri fără seamăn ale acestor indivizi siniştri nu s-au oprit, toţi cei care le-au făcut mutându-se cu arme cu tot în curtea viitorului Preşedinte.

Dar azi oamenii au început să vorbească, să-şi prezinte călăii şi metodele lor. Apar zilnic documente care deconspiră un sistem găunos, bolnav, în metastază, în colaps, greu de înţeles pentru o minte normală şi nu diabolică, cum au gândit-o aceste rebuturi, epave ale istoriei moderne.

Ce pare azi de neconceput este reticenţa pe care o manifestă la schimbare, la normalitate, la adevăr atât cei implicaţi direct, care deja au fost prinşi cu „raţa-n gură”, dar şi toate oficioasele lor care au susţinut ani de zile pe bani publici abuzurile şi netrebniciile lor.

Ni se invocă mereu să protejăm Justiţia! De cine oare??? De aceşti golani infiltraţi în întreg sistemul judiciar, de C.C.R. care de ceva timp le serveşte soluţii care i-a adus în stare de comoţie cerebrală pe toţi slujbaşii sistemului opresiv, de toţi cei care în mod abuziv au furat libertatea şi au distrus viaţa a mii de români, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să-şi petreacă ani grei în închisorile insalubre ale sistemului, sau trebuie apărată de „asaltul” tuturor celor cărora li s-au distrus afacerile ori au fost aruncaţi în stradă de mafia imobiliară a sistemului, oameni pe care i-a îngenunchiat şi distrus la propriu? Ce trebuie să facem? Să păstrăm un sistem al justiţiei bolnav şi al abuzurilor, care să producă în continuare victime şi erori judiciare, ori să trecem la o reformare, pe fond, a întregului sistem, începând cu schimbarea tuturor celor care au aparţinut vechiului sistem şi, desigur, vechilor metehne, să facem justiţie de tip democratic şi nu de tip dictatorial extremist, cum ni s-a oferit în vremea comunisto-securistă a dictatorului Ceauşescu şi resuscitată în vremea de tristă şi recentă  amintire a fostului chiriaş de la Cotroceni, despre care se poate spune că a fost o copie scârboasă, infectă, pocită şi nefericită, un mafiot vândut serviciilor, fără scupule, lipsit de demnitate, cu dispreţ total faţă de semenii lui, individ căruia  nu merită nici măcar să-i pronunţăm numele, care şi-a trădat propriul popor, pe care l-a chinuit, l-a speriat şi îngenunchiat ?

După ce am văzut interviul cu fostul judecător Ovidiu Puţura, cu funcţii înalte în Ministerul Justiţiei, actualmente deţinut la închisoarea Jilava, condamnat pentru un presupus trafic de influenţă, care a deţinut şi vizionat numeroase liste făcute de generalul S.R.I. Dumbravă, cel cu câmpul tactic, trebuie ca toată naţiunea română să-şi dorească şi să pună umărul ca JUSTIŢIA să se reformeze şi să reinstaurăm normalitatea!!!

De ce nu am putea proteja Justiţia aducând dreptatea în casele celor pe care acest stat i-a nedreptăţit?

De ce nu am putea proteja Justiţia prin descâlcirea protocoalelor ilegale şi le eliminăm, pedepsindu-i pe toţi cei care au gândit acest sistem diabolic?

De ce nu am putea proteja Justiţia respectând legea, aplicând deciziile CCR, modificările Codului penal şi Codului de procedură penală în acord cu sentinţele Curţii Constituţionale, folosind probe obţinute legal şi nu fabricate în laboratoarele serviciilor?

De ce nu am putea proteja Justiţia dacă vrem să avem legi şi metode ca în toată Uniunea Europeană şi în SUA, să avem un stat de drept şi nu unul mafiot, securist şi poliţienesc şi să nu mai vorbim niciodată de o ţară a procurorilor?

Am avut însărcinarea ca, imediat după Revoluţie, să îmi asum responsabilitatea, deloc uşoară, uneori chiar periculoasă, de a lupta pentru apărarea, promovarea şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi cred că am făcut-o profesionist, dacă se împlinesc deja 30 de ani de activitate. Cu toate acestea, nu pot uita că în perioada odiosului cuplu Băsescu-Macovei, luptând pentru drepturile şi libertatea celor mulţi, aceşti demoni au hotărât să-mi răpească mie libertatea, şi asta pentru că devenisem incomod chiar şi pentru ei, criticând public toate abuzurile lor. Era perioada când se preconiza impunerea cu japca a unor instituţii pe care ulterior  să le folosească în scop dictatorial, precum Agenţia Naţională de Integritate, Legile Siguranţei Naţionale, iar lupta noastră ar fi însemnat neadoptarea unei agenţii precum ANI şi a unor legi ale siguranţei naţionale nedemocrate, concomitent cu adoptarea Legii Lustraţiei – de altfel punctul 8 al Rezoluţiei de la Timişoara din 1989 –  care i-ar fi lovit în moalele capului pe aceşti demoni cu minţi şi caractere perverse, precum sinistrul cuplu Băsescu-Macovei, care în mod incontestabil nu ar mai fi avut ce să caute în viaţa politică a ţării o lungă perioadă de timp. Dar cum am fost trădaţi, această Lege a lustraţiei, care ar fi făcut curăţenie în clasa politică românească, a căzut la vot.

Mă întreb, oare am şi eu dreptul să mi se facă dreptate şi să mi se recunoască nevinovăţia şi abuzurile la care am fost supus, dar şi pentru faptul că pentru a doua oară în viaţă statul român îmi distruge viaţa şi mă trimite după gratii nevinovat fiind, ci doar oponentul asumat al abuzurilor puterii dictatoriale instaurate în România în perioada de tristă amintire a lui Ceauşescu, dar şi a celei reinstaurate după alegerile prezidenţiale din anul 2004 ?

Să avem un stat poliţienesc şi procuroresc aici, la graniţa de Est a U.E., care, din poziţia în genunchi, să răspundă la comenzile Bruxelles-lului, aşa cum le-ar plăcea unor parteneri din Vestul Europei?

A venit timpul să spunem „stop” acestor mecanisme odioase, inumane şi nelegale!

 

                                                    Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.