Salonul de primăvară al Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Salonul de primăvară al Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, la cinematograful „Independența” din Târgoviște, vineri, 24 martie, ora 17,00

Parcurgerea unei expoziții a Filialei Constanța Unu a Uniunii Artștilor Plastici din România ne determină să identificăm un nivel postmodern de adordare al lucrării de artă. Fiecare compoziție este un decupaj, constituindu-se într-o particularitate din perspectiva atitudinii auctoriale.

Generații și școli diferite de formare dezvoltă elementele unui proces cu multe date de identificare stilistică. Relația dintre imagini și autorii lor este, de fapt, raportul dintre experiență și constituirea unei viziuni care să definească arta fiecărui expozant în parte.

Acest univers este specific și membrilor Filialei Constanța Unu, ale căror ieșiri în public sunt incitante pentru privitor, prin diversitatea și originalitatea lor.

Realitatea este susținută de interpretarea formei într-o bogată panoplie de particularități vizuale, care interferează prin puterea de a transmite emoții și note ale sensibilei  lumii interioare a artistului în raport cu  exterioarul rigid și dur, în care ființa noastră se recunoaște.

Între figurativ și abstract, între expresionism și suprarealism, se deschid universurile bidimensionalului și ale tridimensionalului.

Un grup de artiști uniți, al căror comentariu existențial este suplinit de vocația de a percepe forme reale și imaginare surpinse în tehnicile picturii, ceramicii, graficii, tapiseriei, obiectului, construiesc și deconstruiesc spații, gânduri, mesaje.

Prezenți mereu în expoziții de grup, promotori ai unor provocatoare proiecte personale, aceștia vor expune vineri, 24 martie, ora 17,00, în foaierul cinematografului „Independența” din Târgoviște.

Pentru  cei 41 de artiști, coabitarea pe simeze și în cadrul acestei bresle de profesioniști este posibilă și datorită președintelui Filialei Constanța Unu, Florentin Sârbu, curatorul manifestării.

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.