SALT, festival de animație în premieră

 

Prima ediţie a festivalului SALT, reunind producţii bazate pe conceptul #FreeStyle Puppetry, realizate de artişti emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, va avea loc în perioada 25 – 28 februarie la Teatrul Ţăndărică. „Teatrul Ţăndărică dă startul unui nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi din domeniul teatrului de animaţie, SALT – ediţia I, locul de întâlnire a proiectelor câştigătoare din cadrul concursului anual cu acelaşi nume”, informează un comunicat al instituţiei de spectacole.

Prima ediţie a evenimentului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual – actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse. „Prima ediţie a festivalului SALT propune pentru data de 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, o zi întreagă dedicată conceptului de #FreeStyle Puppetry – animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete/ păpuşi/ obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute”, se precizează în comunicat.

Înscrierile au loc până la data de 1 februarie, la adresa de mail miruna@teatrultandarica.ro, participanţii la #FreeStyle Puppetry urmând să primească pe email la începutul lunii februarie desfăşurătorul evenimentului şi să îşi pregătească numerele de animaţie pentru data de 28 februarie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.