Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Salutați sacoul de pe scaun al domnului Dragnea!

Publicat: joi, 18 ianuarie 2018

Mi-l imaginez pe domnul Dragnea punându-și sacoul pe un scaun, iar el, instalându-se după o perdea, pândește cu undița privirii – că tot e pescar – adâncimea plecăciunilor care se fac, în absență, la trecerea pe lângă augustul său veșmânt, a celor testați spre a deveni miniștri. O plecăciune pe jumătate ar înjumătăți șansele trecerii pe listă, iar una absentă l-ar șterge cu totul pe pretendent. Sunt, zice-se, și persoane care au făcut plecăciuni până sub betelia nădragilor săi aflați pe purtător. Domnul Dragnea, de azi, e singurul bărbat al țării. Icoană făcătoare de minuni, sfântul care îngenunchează balaurul, aducătorul de aghiasmă. Nimeni și nimic nu i se mai poate împotrivi. A reușit tot.
Speranțele puse în sasul din Deal au murit și ele, pe măsură ce statuia acestuia se înmuia progresiv, uitându-se în preajmă. Ce a văzut? O oaste pricăjită, alcătuită în parte din hahalere, gen unul care, având trei membri de partid, pe doi îi propunea premieri. Aritmetica parlamentară m-a determinat, a zis Iohannis, să mai dau o șansă… Normal că aritmetica parlamentară, alcătuită  80 la sută din oameni care au iscălit cu penița sângelui lor supunere necondiționată față de Dumnezeul pesedist e de luat în seamă. Cu ce alternative să iasă la bătaie? A semnat imediat pentru acea femeie și ar fi semnat și dacă era mama lui Dragnea sau soacră-sa. Oastea parlamentară a lui Dragnea, dacă primește ordin de luptă, mâine schimbă constituția și ne face republică sovietică.
Puterea lui Dragnea abia acum începe, iar uriașa bășcălie pe care a încercat-o – nu că a pus o femeie, asta e de bine – i-a dat certitudinea că poate încerca mai mult. Adică orice îi trece prin scăfârlie.
Acum ”CEx”-ul face cabinetul, sortează miniștri. Te apucă râsul. Pe unii, zice el ”i-am lăsat să scrie”. Mamă ce libertate a permis! Adică unii au avut voie – dar vor plăti, firește – să scrie scrisori, să exprime opinii care nici măcar nu erau injurioase, ci chemau la înțelepciune și calm. De acum, gata!
Atenție, domnilor viitori miniștri! Când treceți pe lângă sacoul aruncat pe un scaun al domnului Dragnea, faceți o plecăciune. El nu e acolo, dar vă vede. Și e nasol dacă nu faceți plecăciunea întreagă.

Lucian Avramescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=89752

Publicat de la data ian. 18 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 iulie 2020, 9:11
 

ENE
Noros
18°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:44
Apus: 20:58
Prognoza 15 iulie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Nori intermitenti
16°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.313 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team