Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Salvaţi Copiii: 55 de copii au fost lăsaţi în ploaie în urma demolării locuinţelor lor

Publicat: miercuri, 02 octombrie 2013

În urma sesizării din partea mass-media cu privire la situația unor familii de romi ale căror locuințe au fost demolate vineri, 27 septembrie, o reprezentantă a organizației Salvați Copiii s-a deplasat în localitatea Eforie Sud, în zona strada Agricolă. „Colega noastră a constatat că 55 de copii și părinții lor trăiesc în adăposturi improvizate, în condiții greu de imaginat pentru un stat european. Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, toate bunurile, alimentele, îmbrăcămintea, obiectele casnice au fost distruse ori alterate. Dar cel mai greu de acceptat este faptul că atât copiii cât și adulții se află într-un pericol iminent de îmbolnăvire ce amenință însăși supraviețuirea lor.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei Ultima Oră.

În concordanță cu obligațiile legale ce incumbă instuțiilor statutului abilitate din județ, de luare a măsurilor de protecţie şi asistenţă socială, de asigurare a protecţiei drepturilor copilului și de gestionare a situațiilor de urgență, Salvați Copiii a solicitat Primăriei Eforie Sud, Consiliului Local Eforie Sud, Instituției Prefectului, Județul Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța să găsească soluții decente de locuire pentru acești copii și părinții lor, atrâgând atenția asupra datoriei statului de a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale cetăţenilor, copiii bucurându-se de un regim special de protecție.

„Situația sesizată este una similară cu cea a unor sinistrați, de aceea rezolvarea acesteia se impune de urgență, pentru eliminarea oricărui risc privind sănătatea și viața celor afectați, iar soluția trebuie să respecte interesul superior al copilului, principiu imperativ în aplicarea prevederilor legale din România.

În acest sens, am solicitat, de asemenea, sprijinul Societății Naționale de Cruce Roșie din România – filiala Constanța, având în vedere caracterul umanitar al activității acesteia și funcționarea ca auxiliară a autorității publice și cunoscând atribuțiile sale cu privire la ameliorarea stării de sănătate și prevenire a îmbolnăvirilor, precum și organizarea de servicii de ajutoare de urgență în favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de natura acestora.”, se mai precizează în document.

„Condițiile în care trăiesc de săptămâna trecută și în care riscă să trăiască de acum încolo acești copii, dacă nu intervenim, sunt de neimaginat; nu putem rămâne indiferenți, nu putem trece responsabilitatea de la unul la altul; cu toții suntem responsabili pentru viața lor, protecția grupurilor vulnerabile realizându-se numai prin eforturi comune”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

De azi, organizația Salvați Copiii le va oferi copiilor și familiilor alimente de bază, pentru a-i sprijini să depășească această perioadă dificilă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15586

Publicat de la data oct. 2 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 februarie 2020, 14:06
 

N
Predominant însorit
16°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 25%
Vânt: 22 km/h N
Rafale de vânt: 43 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:03
Apus: 17:56
Prognoza 25 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant însorit
14°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NV
Parţial noros
4°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : ROSU Ziua/luna/anul : 23-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în […]

Loto

Horoscop

  • 266.758 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team