Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Salvați Copiii facilitează accesul la peste 900 de instrumente logopedice pentru copiii cu tulburări de limbaj

Publicat: marți, 23 octombrie 2018

Logopedia, prima platformă de educaţie digitală adresată deopotrivă copiilor cu deficienţe de auz şi vorbire şi profesioniştilor care lucrează cu ei, îşi mută conţinutul pe Timlogo.ro, cea mai mare platformă de logopedie din România, care susţine terapia logopedică a persoanelor cu tulburări de limbaj.

În România, estimările arată că peste 400.000 de copii au dificultăți de limbaj, aproximativ 10% din totalul copiilor din România. Prin parteneriatul dintre Salvaţi Copiii și Ascendia, aceştia vor continua să aibă acces gratuit la o serie de resurse şi jocuri dezvoltate de Salvaţi Copiii în colaborare cu Fundaţia Orange şi logopezi din şcolile speciale. În plus, se va permite accesul gratuit al actualilor utilizatori ai platformei LogopediaDigitală.ro (elevi, specialiști, instituții) la tot conținutul Timlogo (peste 900 de instrumente logopedice dezvoltate de specialiști logopezi). Copiii vor primi cont gratuit pentru acces total la Timlogo.ro, având posibilitatea să folosească nelimitat toate jocurile și toate funcționalitățile platformei. Cadrele didactice, părinţii şi specialiştii vor primi conturi gratuite pentru uz nelimitat şi vor putea crea inclusiv recomandări pentru copii și gestiona conturi ale copiilor. În acest fel, cadrele didactice implicate în proiect vor putea personaliza procesul de învățare la nevoile și specificul fiecărui copil, folosind o diversitate mai mare de resurse.

Timlogo cuprinde 476 de aplicații, 239 de jocuri interactive, 169 de activități animate și 67 de clipuri video organizate în 34 de module, fiecare dintre ele fiind concentrat pe câte un sunet problematic din limba română. La resursele existente, se vor adăuga cele 11 jocuri educaţionale, dar şi un ghid de bune practici, în care sunt incluse o serie de metode şi instrumente digitale de lucru cuprinse în Logopedia Digitală.

În total, în ultimii doi ani, platforma Logopedia a înregistrat peste 2000 de conturi create pentru specialişti, părinţi şi copii. 40 dintre cei 120 de profesori psihopedagogi şi logopezi din proiect au avut ocazia să participe la cursuri de formare şi ateliere dedicate adaptării modului de folosire a jocurilor din platformă la nevoile fiecărui copil implicat. În proiect au fost incluse 10 instituţii de învăţământ special, care au fost dotate cu 40 de tablete, pentru a facilita utilizarea platformei Logopedia şi a putea derula activităţile educaţionale, individuale şi de grup.

 „Platforma educațională Logopedia Digitală, chiar înainte de lansarea sa publică, a devenit cunoscută și de interes pentru cadrele didactice și specialiștii care lucrează cu copiii de vârstă preșcolară care, deși nu au fost diagnosticați cu vreo întârziere de dezvoltare, au dificultăți majore în exprimare. Pentru a veni în sprijinul lor, Logopedia conţine 7000 de cuvinte şi expresii în limba română, 2000 de ilustraţii şi 645 de materiale video. Transferul resurselor, informaţiilor către o platformă cu conţinut mai variat şi suport tehnic complex, reprezintă o etapă necesară prin care ne asigurăm că materialele dezvoltate de Organizaţia Salvaţi Copiii vin să îmbogăţească experienţa utilizatorilor şi să completeze resursele într-un sector atât de important, cum este cel al copiilor cu deficienţe de limbaj.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

 „Logopedia Digitală este încă o dovadă a utilității digitalului, pentru ca acești copii să poată avea șansa unei dezvoltări asemănătoare cu cea a copiilor tipici. Cu o astfel de platformă putem ajunge cu ajutorul tehnologiei oriunde în țară, chiar și în zonele rurale unde altfel, un logoped ajunge foarte greu. Sperăm ca transferul pe platforma Timlogo să-i aducă proiectului Logopedia Digitală viață lungă și să fie și mai utilă copiilor care-și dezvoltă limbajul”, a declarat Amalia Fodor, Directorul Fundaţiei Orange.

 „Preluarea conținutului LogopediaDigitala.ro face parte din strategia comună a partenerilor de a consacra Timlogo.ro drept cel mai puternic instrument de logopedie din România. Ce ne dorim cu toții este un impact real în societate. Natural, baza colaborării cu Fundația Orange și Salvați Copiii este conștientizarea faptului că împreună putem îmbunătăți viața copiilor și o putem face pe termen lung. Nevoia este clară. Sunt liste de așteptare imense pentru terapie logopedică, în mare măsură din cauza faptului că sunt prea puțini specialiști pentru numărul mare de copiii care au tulburări de limbaj. Mulți părinți renunță din acest motiv, pur și simplu nu găsesc loc în cabinet. Parteneriatul le va da logopezilor, atât celor din sectorul public cât și celor din privat, instrumentele pentru a intra în contact și a lucra mai eficient cu acești copii.” a declarat Alex Mălureanu, Cofondator și CMO al Ascendia S.A.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105354

Publicat de la data oct. 23 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2019, 5:15
 

N
Senin
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2019
Zi
 

SV
Parţial însorit cu furtună
29°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

VNV
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
    COD : ROSU Ziua/luna/anul : 19-06-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 22:30 si 23:30 In zona : Județul Bacău: Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Balcani, Poduri, Asău, Pârjol, Agăș, Berzunți, Zemeș, Măgirești, Solonț, Brusturoasa, Ardeoani;Județul Neamţ: Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Pângărați, Girov, Gârcina, Cândești, Tarcău, […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]

Loto

Horoscop

  • 215.783 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team