Săptămâna aceasta, eurodeputații se reunesc în plen, la Strasbourg

Deputaţii europeni vor vota în mai, în plen, poziția Parlamentului asupra acordului comercial UE-SUA. Pe ordinea de zi se mai află consolidarea libertății presei în UE, programul alegerilor europene din 2014 și perspectivele de aderare la Uniune ale Bosniei și Herțegovinei și Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei. Înaintea summit-ului UE, ce va avea loc la Bruxelles miercuri, deputaţii europeni vor discuta despre intensificarea combaterii evaziunii fiscale.

În plen

Marți, deputaţii europeni vor discuta despre evaziunea fiscală și energie înainte de Consiliul European ce va avea loc la Bruxelles miercuri, 22 mai. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va participa, ca de obicei, la prima sesiune a summit-ului.

Miercuri, deputaţii europeni vor dezbate în plen poziția Parlamentului asupra acordului comercial UE-SUA. Votul va avea loc joi.

Marți, deputaţii europeni vor discuta despre monitorizarea la nivel UE a intervenției guvernelor în mass-media. Tot marți, Parlamentul va dezbate programul alegerilor europene din 2014 – se estimează că deputații vor cere ca acestea să aibă loc între 22 și 25 mai.

Joi, deputaţii europeni vor dezbate condițiile de muncă din Bangladesh în urma unei tragedii recente. Marți, va fi supus la vot un acord cu guvernele privind siguranța exploatării petrolului și gazului pe mare.

În comisii

Comisia pentru afaceri economice și monetare va vota luni asupra unui mecanism de abordare a băncilor aflate în dificultate.

Subcomisia pentru securitate și apărare și comisia pentru afaceri externe vor avea luni o dezbatere cu ministrul francez pentru apărare, Jean-Yves Le Drian.

Comisia pentru ocuparea forței de muncă va vota luni asupra fondului pentru persoanele defavorizate. Fondul va înlocui programul de distribuire a alimentelor către săracii Europei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.