Săptămâna de lucru de patru zile, propunere a Guvernului Japoniei

Angajații japonezi sunt încurajați chiar de Guvern să reducă timpul petrecut la birou și să găsească un echilibrul între muncă și viața personală.

Publicația germană „Deutsche Welle” scrie că cele mai recente coordonate anuale privind politicile economice, publicate recent, includ recomandarea incredibilă ca firmele să le permită angajaților să opteze pentru o săptămână de muncă de patru zile.

Multe dintre corporațiile japoneze au structuri rigide și tradiționale, dar liderii politici speră să le convingă că orele de lucru flexibile, munca la distanță, creșterea interconectivității și o serie de alte măsuri pot fi benefice.

Guvernul s-a gândit inclusiv la timp mai mult pentru cheltuieli și la posibilitatea extinsă pentru tineri de a ieși la dating, de a se căsători și a avea copii – declinul demographic este teribil în Țara Soarelui Răsare.

Guvernul este foarte dornic să vadă această schimbare de atitudine prinzând rădăcini în companiile japoneze”, afirmă Martin Schulz, analist-șef de politici economice la Fujitsu.

De cealaltă parte, angajații din această societate cu un cult al muncii unic în lume găsesc ideea unei săptămâni de lucru mai scurte atrăgătoare, însă sunt îngrijorați de o potențială scădere a salariilor și de eventuale… acuzații că nu sunt pe deplin dedicați companiei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.