Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Șapte ani de acasă (First seven years at home) by Remus CERNAT

Publicat: duminică, 26 mai 2019

EXCLUSIVITATE

O mamă elegantă, stilată, din alabastru, cu patru pisoiași din lemn, smotociți dar cât de cât aranjați pentru prima lor vizită la bunica. O bunică gârbovită din ghips, călită de multe ori prin foc, devenită ceramică.

Asta înseamnă să ai 7 ani de acasă; să petreci cât mai mult timp lângă iubitorii tăi părinți, să-ți vizitezi cât mai des suava bunicuță și neclintitul bunic și toate rudele în vârstă. Numai așa îți formezi un caracter frumos, sănătos, integru și inalterabil! Căci în curând vor veni vremuri tulburi (dacă nu cumva au început deja) în care copiii vor fi luați de la sânul mamelor și vor fi înregimentați de mici în tot felul de structuri ”educaționale”.

Circulă pe net o glumă dureroasă:”Dumnezeu m-a făcut perfect, dar a intervenit nemilos educația”. Promovez ignoranța? Nicidecum! Promovez educația duhovnicească care e ca un Firewall pentru toți virușii și spam-urile care ne inundă. Spovedania, Împărtășania și mersul la Sfânta Liturghie ne ajută să vedem limpede viclenii lupi îmbrăcați în miei și ne dă discernământul cu care facem diferența între spoielile poleite ale ”echității” progresiste și valorile tradiționale ortodoxe milenare, infailibile.

Sunt născut la oraș, dar primii 5 ani din viață am crescut la țară cu bunica, scumpa de ea, cu ea am fost la păscut vacile, caprele, am cules ștevie pentru rațe, am adus lemne din pădure, am făcut vălătuci din lut, apă, paie și balegă de cal, cu care am clădit edificii monumentale…pentru găini. Cu bunica am mers prima dată la Biserică. Atunci s-a pus sămânța iubirii de cele sfinte!

Votați Cei 7 Ani de Acasă!

Miau!

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110478

Zona comentariilor

Meteo în țară

3 aprilie 2020, 15:01
 

V
Soare
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:53
Apus: 19:46
Prognoza 4 aprilie 2020
Zi
 

ENE
Parţial însorit
17°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ENE
Parţial noros
6°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 279.428 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team