UE, cu ochii pe comercializarea tutunului

Sistemul european pentru urmărirea comercializării produselor din tutun, care include elemente de siguranţă, a intrat în vigoare anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Sistemul european pentru urmărirea comercializării produselor din tutun, care include elemente de siguranţă, a devenit operaţional.

Primii producători din Uniunea Europeană au solicitat şi au primit mărci de urmărire a ţigărilor şi produselor artizanale.

Consumatorii vor observa în curând mărci de localizare pe pachete, precum şi elemente de siguranţă”, precizează Comisia Europeană.

Mărcile de urmărire le vor permite autorităţilor naţionale să localizeze deplasarea pachetelor în reţelele legale de comercializare din spaţiul UE.

În ultima perioadă, agenţii economici (producători, distribuitori şi proprietari de magazine etc.) din UE au început procedurile de înregistrare.

„Instituirea sistemului european de urmărire a comercializării produselor din tutun şi elementele de siguranţă reprezintă un moment important în combaterea de către UE a comerţului ilicit de produse din tutun”, consideră comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.