Sărbători Fericite bogaților (Happy Hollydays Rich People) by Remus CERNAT (89)

Exclusivitate

Atenție este o povestire sau popvestire SF, că tot suntem într-o rubrică PopArt !Science fiction căci acțiunea are loc în 2123 dar mai ales pentru că e foarte puțin probabil că se va întâmpla chiar așa… deși circumstanțele sunt ATÂT de favorabile!…să nu ne pierdem credința!

Să nu vă imaginați că peste 100 de ani lumea va fi cu totul diferită, circul progresist cu noua ordine mondială va continua, cu toate urâciunile, trădătorii, tertipurile desuete, arhicunoscute, penibile, din 7 miliarde vor ajunge vreo 4, tot așa prin vaccinuri, medicamente, alimentatie, monitorizare maximă, un neomarxism sângeros, o opoziție străvezie, de fațadă, și una solidă veritabilă din mediul rural și din munți în special! Sperioșii se prăpădesc primii, ăia injectații care au dat iama cu piepturile dezvelite în toate propunerile absurde ale sistemului, doar așa ca să-și arate supușenia, fidelitatea, prostia; se îngroașă rândurile aberanților/perturbaților sexuali, Sodomele și Gomorele se înmulțesc, cad rând pe rând toate megalopolisurile desfrânării (NY, LA, Miami, LV, aproape toate capitalele europene etc),  iar cei care n-au mai rezistat și au făcut pactul cu ăla rău, au avut câteva milisecunde de glorie după care sa-u prăbușit în cel mai negru abis; iar cei vrednici cu mult Dumnezeu, au rezistat, și-au dus crucea cu bucurie și au găsit tot timpul rezolvări la toate tipurile de probleme, pe cât de neașteptate și incredibile pe atât de simple (rezolvările!) Căci cum bine spus-a Kant simplitatea e condiția sine qua non a sublimului! Dumnezeu, Sfintele Puteri Cerești, Sfinții Părinți sunt sublimi. E plină Sfânta Scriptură și Filocalia de Sublim!

În pop-art-ul de azi avem o poveste cel puțin la fel de simplă, mai puțin sublimă, mai mult banală din care totuși se pot trage niște învățăminte sănătoase. Cum întreaga lume, micro și macrocosmosul sunt ale Creatorului, Atotputernicului, Atoateștiutorului și nu ale necuratului, și cum Dumnezeuare întotdeauna grijă de ai Lui, progresiștii ajung în situația de a se măcelări între ei! Din cauză de lăcomie, de răzbunare, de siguranță (unii se dezvoltau prea repede și deveneau periculoși) și în general din cauză de sacrificiu, din când în când mai făceau dreptate și mai sacrificau câte un cap important ca să dea norodului impresia că sistemul e infailibil și nepărtinitor! S-au dat în sfârșit legi care confiscă toate averile obținute în mod oneros și condamnă întreaga familie a hoțului și colaboratorii și prietenii și cunoștințele… Corectitudinea adusă la paroxism, nu se mai poate ascunde nimic, programele de recunoaștere facială, microfoanele montate peste tot, telefoanele ascultate, ciparea obligatorie, gadgeturi de ascultarea gândurilor fac ca viața la oraș să fie foarte greu suportabilă. Doar cei din munți și-au păstrat spiritul curat pur românesc! Și o mare parte dintre cei de la șes, în comunitățile agricole cu o credință ortodoxă de nezdruncinat care și-au construit cetăți împrejmuite cu ziduri de apărare și care și-au dobândit o oarecare autonomie, adică plătesc sistemului un bir (hrană bio de cea mai bună calitate pentru elite) și eludează discret binefacerile tehnologiilor  avansate…

Cum păcatele strămoșilor se moștenesc până la al 9-lea neam avem în imagine al 5-lea neam trăgând ponoasele unor vestiți străbuni, hoți profesioniști de meserie cu funcții înalte! Nu mai știau cum îi cheamă dar unu s-a ales cu 3 porecle – Marinaru Chior, Bețivul Kazar și Trompeta de la Anvers, iar celălat, un fagot notoriu s-a ales cu o urare foarte ciudată, nedecriptată încă – Puie Monta. Cică familiile lor s-au dușmănit multă vreme dar cu timpul s-au amestecat, s-au împreunat și acum sunt o familie fericită de cerșetori muzicanți care trăiesc prin canalizări! Mai au 4 generații și scapă de blestem. Cum e viața…

PS 1

Titlul, urarea se adresează tuturor bogaților … adică la 99% din populația lumii! Ăla care are un miliard e mai bogat ca ăla care are un milion, ăla care are un milion e mai bogat ca ăla care are o mie, ăla care are o mie e mai bogat ca ăla care are o sută, ăla care are 10 lei e mai bogat ca ăla care are 1 leu , ăla care n-are nimic dar are o speranță e mai bogat ca ăla care e în pragul sinuciderii!… Fiecare falit are falitul lui! Să ne îngrijim de el…

PS 2

Cu asta plecam în lumea fericită de apoi, cu MILOSTENIA!!! ATÂT! Ceilalți cu ce-au mâncat ce-au băut șiii… la ce le-a folosit!?! …când viața e un fulger și Raiul e Veșnic!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

 

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

2 comentarii la „Sărbători Fericite bogaților (Happy Hollydays Rich People) by Remus CERNAT (89)

 • 31 ianuarie 2023 la 9:46
  Legătură permanentă

  Talentat, iubitor, frumos, ambitios, sufletist, pamfletist,, nationalist, traditionalist, realist, romantic, empatic, muncitor, visator, Remus Cernat!!

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2023 la 13:50
  Legătură permanentă

  Sunteți prea generoasă preabună doamnă Maria Dumitrache,doar două au acoperire , naționalist și tradiționalist, la restul pot doar să aspir…;)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.