Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sărutmâna, Mamă! (God Bless you Mom!) by Remus CERNAT

Publicat: sâmbătă, 15 iunie 2019

Exclusivitate

Un fel de opusul Fiului Risipitor, fiica rătăcitoare se întoarce acasă la sărmana mamă, bătrână și bolnavă ca s-o bucure cu daruri. Sărutmâna scumpă mamă! M-am întors acasă cu câțiva prieteni de nădejde; mi-am făcut prieteni, așa cum m-ai învățat din toate regnurile, de la toți am învățat câte ceva, toți m-au ajutat la un moment dat, și eu pe ei; de la lebădă să fiu grațioasă și cât de importantă e fidelitatea, de la Rex (care e nume de câine, nu de rege, dar nu toți sunt câinoși), am învățat că prietenul adevărat se cunoaște La Nevoie, a mușcat un țigan care voia să o mănânce pe lebădă și un vânător care voia s-o împuște pe rață, de la rață am învățat că oricând noi fetele putem trece de la rățușca cea urâtă la doamna elegantă și stilată, de la melc am învățat că graba întotdeuna strică treabă și trebuie să ne gândim de trei ori până să acționăm o dată, ca să nu regretăm mai târziu, iar de la peștișorul de aur care ne-a îndeplinit la toți câte trei dorințe am învățat că, uneori, Tăcerea e de Aur!

 

Prima mea dorință a fost să-mi dea Pocalul cu Apa Vieții ca s-o fac pe mama sănătoasă, și să devină nemuritoare!

Ce credeți, dragii mei, că a răspuns mama? Hai, puneți-vă mintea la contribuție, străduiți-vă și voi un pic, nu pot să vă dau totul așa, mură-n gură! Dacă e nevoie, vă las o zi, două, trei.

……………………………………………………………………………………………..

După o săptămână

Mama a zis: ”De unde credeți voi că primește puteri peștișorul acesta? ”

………………………………………………………………………………………………

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

 

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110732

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 februarie 2020, 15:58
 

VSV
Predominant însorit
19°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 22 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:59
Apus: 17:59
Prognoza 27 februarie 2020
Zi
 

VSV
Precipitaţii
13°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Nori intermitenti
1°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 267.455 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team