Se închid moscheile „radicale” din Viena

Guvernul austriac a ordonat închiderea „moscheilor radicale”, la câteva zile după atentatul comis la Viena de un simpatizant al grupării Stat Islamic, a anunţat Ministerul austriac de Interne, transmite AFP.

Principala organizaţie reprezentându-i pe musulmanii din Austria, IGGOe, care gestionează 360 de moschei, a confirmat că a procedat deja la închiderea unui lăcaş de cult care „încălca doctrina”.

Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre”, a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.

A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva „islamului politic”, „ideologie” ce reprezintă un „pericol pentru modelul de viaţă european”, aminteşte France Presse.

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.