Se redeschide Taj Mahal

Taj Mahal, principala atracţie turistică din India, se va redeschide pe 21 septembrie, cu reguli sanitare stricte, după mai bine de şase luni de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat autorităţile, în contextul în care numărul contaminărilor a crescut în această ţară, informează DPA.

Taj Mahal se va redeschide pe 21 septembrie. ‘Toate protocoalele referitoare la afecţiunea COVID-19, precum purtarea măştilor şi distanţarea fizică, vor fi aplicate”, a declarat pentru AFP Amit Srivastava, director adjunct în cadrul Ministerului Turismului statului Uttar Pradesh (nord).

Acesta a precizat că numărul zilnic de vizitatori va fi limitat la 5.000, în comparaţie cu media obişnuită, de circa 20.000 de persoane.

Taj Mahal, un mausoleu din marmură construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria mult iubitei sale soţii Mumtaz Mahal, decedată în 1631, şi-a închis porţile la mijlocul lunii martie, din cauza pandemiei de COVID-19.

India, a doua ţară cea mai populată din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, a depăşit Brazilia, ocupând locul al doilea mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri (4,2 milioane), după Statele Unite.

Taj Mahal este situat în oraşul Agra, din statul Uttar Pradesh, unul dintre statele indiene cele mai grav afectate, cu peste 270.000 de cazuri înregistrate până în prezent.

Țara care a înregistrat începând cu luna august bilanţuri zilnice record de cazuri depune eforturi în încercarea de a-şi redeschide activităţile, în contextul în care economia sa a fost grav afectată de criza sanitară.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.