Sector 6: Sesiuni de formare pentru părinţi

În perioada 13 – 28 mai 2013, părinţii din comunitate care au dificultăţi de relaţionare cu copiii lor sunt invitaţi să participe la atelierele de lucru care au loc în cadrul proiectului “Şcoala părinţilor”, proiect iniţiat de către Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Scopul proiectului este reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură. De asemenea, se urmăreşte ameliorarea relaţiei părinte–copil şi oferirea acestuia din urmă a unui cadru adecvat pentru autocunoaştere şi autoexprimare.

Proiectul se adresează părinţilor care au copii cu vârsta cuprinsă între 11-16 ani, care frecventează cursurile şcolilor de pe raza Sectorului 6 şi care au dificultăţi de adaptare şcolară şi/sau de relaţionare.

Sesiunile de formare pentru părinţii au ca obiectiv creşterea capacităţii de intervenţie educativă eficientă, iar echipa de formatori este alcătuită din psihologi, asistenţi sociali şi medici.

Cele şapte ateliere de lucru pentru părinţi sunt:

  1. Cine sunt eu, cine eşti tu? (explorarea relaţiei părinte – copil)
  2. Comunic şi ascult (dezvoltarea abilităţilor de comunicare)
  3. De ce fac ceea ce fac? (descoperirea motivaţiei personale în relaţia părinte – copil şi nu numai)
  4. De unde vin copiii? (sexualitatea explicată pe înţelesul copiilor)

  1. Pot modela comportamentul copilului meu? (întărirea comportamentelor pozitive ale copilului)
  2.  Eu şi familia mea (roluri în familie)
  3. Ce ştiu copiii despre părinţi (cum privesc copiii cuplul parental)

Locul în care se vor desfăşura cursurile este Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Palatul Copiilor” din str. Aleea Ţibleş, nr. 64, Sector 6.

Cei care doresc să participe la aceste ateliere trebuie să completeze formularul postat pe site-ul instituţiei www.asistentasociala6.ro până la data de 7 mai 2013 şi să-l trimită la adresa de e-mail: scoalaparintilor6@yahoo.ro

Număr de telefon de contact: 0376203306/ persoană de contact: Doina Mafteiu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.