Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sectorul 4: Obiectiv de interes local, realizat prin accesarea de fonduri europene

Publicat: miercuri, 15 ianuarie 2014

Primarul Cristian Popescu – Piedone a inaugurat miercuri, 15 ianuarie a.c., o nouă clădire, reprezentând extinderea Centrului de Zi şi Recuperare “Harap Alb”.
În cadrul acesteia vor beneficia de îngrijire de specialitate aproximativ 80 de copii cu dizabilităţi, aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. În funcţie de locurile disponibile, păstrând ca prioritate apartenenţa la comunitatea locală a Sectorului 4, centrul va putea găzdui şi copii provenind din alte sectoare ale Capitalei.
Cu dotări la standardele impuse de practica medicală în domeniu, noile secţii de recuperare vor funcţiona 24 din 24 de ore, la fel şi cabinetele medicale de logopedie, kinetoterapie şi hidroterapie. Şi tot permanent, copiii – beneficiari ai serviciilor centrului – cu deficiențe fizice, afecțiuni ortopedice, cu autism și note autiste, cu tulburări de comportament, epilepsie, tetrapareză spastică și întârziere mintală, vor fi asistaţi de personal specializat: asistenți medicali, asistenţi sociali şi infirmiere.
„Am reuşit să inaugurăm astăzi acest centru, o investiţie realizată prin atragerea de fonduri europene. În perioada imediat următoare, vom inaugura încă 2 obiective, respectiv, 2 centre de incluziune socială, destinate reintegrării sociale a categoriilor defavorizate. Un alt proiect pentru care am prevăzut deja resursele necesare şi pe care îl vom demara anul acesta, îl reprezintă construirea unui centru social multifuncţional, destinat vârstnicilor, cu o capacitate de 200 de locuri. În paralel, fixăm ca prioritate şi continuăm să aplicăm pentru accesarea fondurilor europene, fiindcă ne dorim realizarea unor obiective de investiţii atât în domeniul social, cât şi în altele, care vizează sfera de competenţă a Autorităţii Locale Sector 4. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76077

Publicat de la data ian. 15 2014. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2020, 13:13
 

VSV
Soare
14°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2020
Zi
 

ESE
Înnourat
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.043 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team