Sectorul 6 participă la proiectul "City of Changes"

   Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă implicarea în cadrul proiectului “Oraşele schimbării – cooperarea oraşelor în domeniul dezvoltării urbane” alături de autorităţi din Bologna (Italia), Daugavplis (Letonia), Dublin (Irlanda), Florenţa (Italia), Haga (Olanda), Hengelo (Olanda), Klaipeda (Lituania), Murcia (Spania), Padova (Italia), Rennes (Franţa), Wolverhampton (Marea Britanie) şi Regiunea Metropolitană Hannover – Braunschweig – Gottingen – Wolfsburg (Germania), proiect finanţat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Europa pentru cetăţeni Acţiunea 1 – Cetăţeni activi pentru Europa, Măsura 1.2 – Reţele de oraşe înfrăţite.
Proiectul „Oraşele schimbării – cooperarea oraşelor în domeniul dezvoltării urbane” reprezintă primul pas în crearea unei reţele tematice între 14 oraşe din 11 ţări membre ale Uniunii Europene.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
Stabilirea unei reţele europene durabile pentru schimb de experienţe şi bune practici în domeniul politicii de dezvoltare a oraşelor care implică un management al oraşului modern, strategic;
Elaborarea de soluţii model asupra managementului strategic al oraşului aplicabil în administraţiile locale;
Creşterea gradului de conştientizare a rolului cetăţenilor în luarea deciziilor, promovarea democraţiei participative şi a bunei guvernări printer auto-guvernările locale;

Promovarea transferului şi schimbului de cunoştinţe ştiinţifice în practica auto-administraţie locale pentru rezolvarea problemelor de dezvoltare a oraşelor.

  Înfiinţarea reţelei va începe cu propunerea de proiect de doi ani, cu privire la metodele inovatoare de monitorizare a schimbărilor pentru a îmbunătăţi dezvoltarea oraşelor mari. Acesta se va concentra pe schimbul de experienţe şi activităţi de consolidare a capacităţilor în trei domenii tematice: sisteme de control strategic, metode de consultări publice care implică cetăţeni, analiza calităţii indicatorilor de viaţă.
Reprezentanţii partenerilor (practicieni şi experţi) vor participa activ la trei evenimente de proiect (inclusiv conferinţe publice, workshop-uri, dezbateri publice, vizite de studiu, seminarii) pentru a face schimb de experienţă şi de a şi îmbunătăţi cunoştinţele în legatură cu subiectul proiectului. Partenerii de proiect şi experţii vor lucra împreună la publicaţii comune.
Proiectul va produce trei rezultate tangibile: o publicaţie introductivă, o publicaţie principal (inclusiv un rezumat al proiectului prezentând o abordare practică şi teoretică a trei componente tematice, bune practici prezentate de reprezentanţii partenerilor şi experţi) precum şi un site al proiectului.
Rezultatul principal şi cel mai important al proiectului va fi începutul unei reţele de lungă durată, sustenibilă pentru a continua cooperarea dintre membrii săi dincolo de limita de timp propusă în proiect.
Informaţii suplimentare cu privire la desfăşurarea proiectului se găsesc la www.ccnet.poznan.pl.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.