Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 2 februarie

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) duminică, 2 februarie a.c., ora 16.00, ca urmare a solicitării a cinci membri ai CSAT primită în data de 24 ianuarie a.c. de convocare a Consiliului.

Ordinea de zi a ședintei CSAT este următoarea:

– Raportul privind gestionarea de către autoritățile administrației publice cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență, conform legislației în vigoare, a evenimentului de aviație din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de prim-ministrul Guvernului României;
– Raportul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale privind activitățile desfășurate conform legilor, metodologiilor și procedurilor interinstituționale existente în legătură cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Ce crede PSD despre convocarea CSAT într-o zi de duminică

Din PSD se lansează ipoteza unui joc stategic al președintelui Traian Băsescu. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că președintele a convocat CSAT pe 2 februarie pentru că știe că atunci va fi Cod roșu, iar miniștrii sau premierul sunt plecați în teritoriu.
”Ca de obicei este o acțiune de sfidare la adresa Executivului, la adresa românilor. Dacă voia să-l facă, ar fi trebuit să convoace CSAT după trecerea acestor intemperii. Așa, duminică, mulți miniștrii vor fi obligați să vină din teritoriu, premierul își întrerupe activitatea. Sunt lucruri cu care ne-am obișnuit, șicane ale președintelui care au devenit deja o obișnuință. Nu mă aștept ca discuția pe tema Opriș să fie un foarte serioasă și nici să se soluționeze problema”, a declarat Codrin Ștefănescu, pentruPESURSE.RO .
Ștefănescu susține că o demisie normală a lui Opriș ar fi fost imediat după ce a demisionat Radu Stroe, dar i s-a interzis să facă această mișcare.
”Eu mă așteptam să-și dea demisia imediat după ce a demisionat Radu Stroe, așa era normal. Când politicul dă un semnal atât de puternic și tu ești obligat să iei măsuri similare. Nu a făcut lucrul ăsta pentru că i s-a dat interzis. Opriș nu este ținut în funcție pentru cât este de capabil, ci pentru serviciile aduse lui Traian Băsescu și băsismului”, a mai spus Ștefănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.