Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Şeful delegaţiei FMI în România: Să ne concentrăm pe continuarea reformelor

Publicat: miercuri, 31 iulie 2013

România trebuie să se concentreze, pe lângă păstarea macrostabilităţii, şi pe continuarea reformelor structurale în sănătate, energie, transporturi. Este declaraţia pe care a făcut-o şeful delegaţiei FMI în România, Andrea Schaechter,  marţi, la întrevederea cu membrii Comisiilor de Buget-Finanţe din Parlament.

Misiunea FMI, BM şi CE în România este legată de faptul că Guvernul României a solicitat un nou acord cu două direcţii foarte importante – primul obiectiv ţintind continuarea şi devoltarea reuşitelor din primele două programe, când s-a reuşit macrostabilitatea ţării, iar al doilea vizând o dezvoltare economică durabilă, le-a transmis Schaechter membrilor Comisiilor de Buget-Finanţe.

„România a beneficiat de pe urma acestor evoluţii, ceea ce se vede în împrumuturile pe care le accesează România – ratele dobânzilor au scăzut, (…) iar asta ne arată încrederea sporită a investitorilor, cât şi a mediului internaţional în general. Unul dintre obiective este să ducem mai departe şi să amplificăm aceste câştiguri care au fost realizate din perspectiva macrostabilităţii“, a spus Schaechter.

Ea a adăugat că Guvernul României şi-a exprimat şi hotărârea pentru un al doilea obiectiv, anume ca împreună cu FMI, BM şi CE să faciliteze mersul ţării mai departe pe calea unei dezvoltări economice durabile.

„Aceasta înseamnă că, pe lângă păstrarea stabilităţii macroeconomice care a fost realizată pe parcursul ultimelor două programe, trebuie de asemenea să ne concentrăm pe continuarea unor reforme structurale în anumite sectoare – şi asta înseamnă în primul rând o atenţie sporită acordată sistemului sanitar, în aceeaşi măsură în care trebuie să vedem împreună modul în care o finanţare sănătoasă a acestuia poate să ducă la servicii medicale de bună calitate – şi alte două zone care sunt foarte importante, sunt piloni în dezvoltarea economică – energia şi transporturile“, a spus Schaechter.

 „Suntem pe care să finalizăm discuţiile pe care le-am avut, încă le mai avem, atât cu Guvernul, cu ministerele interesate, cu membri ai Parlamentului, cu sectorul financiar, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri“, a mai spus Schaechter.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11304

Publicat de la data iul. 31 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iulie 2019, 7:29
 

N
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:51
Apus: 20:52
Prognoza 23 iulie 2019
Zi
 

N
Predominant înnourat cu furtună
26°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NE
Parţial înnourat cu precipitaţii
16°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-07-2019 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:00 si 07:00 In zona : Județul Cluj: Aghireșu, Baciu, Cășeiu, Mica, Căpușu Mare, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Sânpaul, Câțcău, Vad, Mănăstireni, Așchileu, Izvoru Crișului;Județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Feldru, Telciu, Prundu Bârgăului, Nimigea, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Târlișua, […]

Loto

Horoscop

  • 220.696 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team