Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Senatorii au aprobat avionul demnitarilor

Publicat: marți, 08 octombrie 2013

Plenul Senatului a adoptat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, care vizează realizarea capacităţii de apărare aeriană prin Ministerul Apărării şi care prevede inclusiv achiziţionarea unui avion destinat transportului demnitarilor, proiectul abilitând MApN să demareze achiziţia aparatului.

Astfel, potrivit prevederilor legii, Ministerul Apărării Naţionale ar urma să vireze la bugetul de stat suma de 9,4 milioane de euro care se va utiliza exclusiv pentru realizarea Fazei 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capacităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Pe de altă parte, articolul 2 al Ordonanţei stipulează faptul că MApN este autorizat să încheie, în anul 2013, un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinate şi utilizate exclusiv pentru executarea zborurilor speciale.

„Plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere şi mentenanţă se asigură de la bugetul aprobat de Ministerul Apărării Naţionale”, se arată în textul ordonanţei.

În expunerea de motive, iniţiatorul precizează că, în prezent, zborurile speciale se asigură cu aeronave ale unor instituţii publice sau companii aeriene, „ceea ce presupune costuri ridicate generate de activităţile de întreţinere şi menţinerea în stare de aeronavigabilitate a aeronavelor”.

Potrivit reglementărilor în vigoare, zborurile speciale sunt cele ce se execută cu aeronave care au la bord preşedintele României, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, primul-ministru, prim vice-ministru, miniştri sau pe omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16091

Publicat de la data oct. 8 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 5:02
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.841 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team