Ţigara electronică nu poate fi considerată medicament

Parlamentul European a respins, marți, propunerea Comisiei Europene (CE) care presupunea ca țigările electronice să fie vândute exclusiv în farmacii.

Potrivit eurodeputaţilor, țigara electronică nu va fi considerată un medicament și va putea fi vândută în continuare în magazine specializate sau tutungerii.

Însă, aceste țigări nu vor putea fi vândute minorilor și nici nu li se va face publicitate.

Textul mai prevede ca mesajele de avertizare de pe pachetele de ţigări să ocupe 65%, urmând ca marca de ţigări să apară doar în partea de jos a pachetului.

Ţigările „slim” vor putea fi comercializate în continuare, în pofida avizului Comisiei Europene.

În timp ce țigările cu arome vor fi interzise, cele ”mentolate” vor avea un termen de opt ani după promulgarea legii.

Parlamentul European urma să voteze, marţi, o propunere legislativă care cuprinde măsuri ce încearcă să ţină departe tinerii de fumat şi de ţigari.

Propunerea cerea interzicerea gusturilor dulci sau fructate în tutun, introducerea unor atenționări suplimentare pe pachetele de țigări privind sănătatea, cât și clasificarea țigărilor electronice ca medicament.

Acestea  urmau să fie astfel considerate produse medicinale, însă vor putea fi comercializate și în alte magazine decât farmacii.

De asemenea, în propunere se menționa ca produsele de tutun să nu semene cu produse alimentare sau cosmetice. Ambalajul sau pachetele de țigări, pungile de tutun, tutunul de pipă sau tutunul pentru pipa de apă trebuie să conțină avertizări privind sănătatea pe ambele părți.

O altă reglementare se referea la interzicerea țigărilor slim și a pachetelor cu mai puțin de 20 de țigarete.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.