Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Senatul a respins proiectul legii pentru graţierea pedepselor cu închisoare până la 6 ani

Proiectul de lege care ar fi putut fi o speranţă pentru Gigi Becali de ascăpa de închisoare a fost respins de Senat, în ciuda solicitărilor de retrimitere la comisie. Cu toate acestea, forul decizional în această situaţie este Camera Deputaţilor.

Proiectul, iniţiat de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, prevedea amnistierea infracţiunilor cu pedepse privative de libertate până la patru ani şi graţierea celor condamnaţi la maxim şase ani de închisoare. Mai mult, în textul propus se propunea şi o graţierea parţială, şi anume o treime din pedepsele cuprinse între 6 şi 8 ani şi o cincime din cele cuprinse între 8 şi 10 ani.

În aceeaşi idee a mers şi colegul său, Ion Agrigoroaei, care a menţionat situaţia multor deţinuţi în etate, aflaţi în închisoare din pentru infracţiuni nu foarte grave. „Ştiaţi că în închisoare sunt bătrâni de peste 70 de ani, mă rog, mai vârstnici, care se află acolo pentru că s-au certat cu vecinul pe motiv că şi-a pus gardul prea departe? Nu sunt de acord cu raportul de respingere şi propun reîntoarcerea la comisii”, a declarat senatorul.

Pe de altă parte, păreri foarte ferme au venit din partea pedelistului Nicolae Vlad Popa şi penelistul Puiu Haşotti, care au declarat la unison că acest proiect de lege este unul antisistem, cu precizarea că nu vor vota pentru adoptare.

Printre susţinători, însă, s-a numărat senatorul Sorin Roşca Stănescu, care a şi anunţat. „Chiar dacă-l respingeţi acum, vă rog să meditaţi dacă nu cumva este bine să facem proiectul din nou, împreună, cu toţii, şi USL şi opoziţia. Amnistia şi graţierea sunt prevăzute în Constituţie, de ce să nu le aplicăm?”, a spus SRS, în plenul Senatului.

Potrivit proiectului, pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate. Proiectul este depus pentru a doua oară de iniţiatori, Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, având o singură diferenţă. „În cazurile aflate în curs de urmărire penală sau de judecată privind infracţiunile care nu se amnistiază potrivit art.1 procesul penal se va începe sau, după caz va continua, iar după pronunţarea pedepsei se va face aplicarea prevederilor prezentului decret referitoare la graţiere”, se arată în vechiul act legislativ.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6781

Publicat de la data Mai 22 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-03-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge 80...90 km/h
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-03-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Buzău: zona de munte; Se vor semnala : la altitudini mai mari de 1700 m, intensificări ale vântului, ce vor atinge la rafală 90...100 km/h
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 17 martie, ora 14 – 18 martie, ora 08Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;Zone afectate: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 18 martie, orele 08 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 18 martie, orele 08 […]

17 martie 2018, 8:20
 

VSV
Soare
10°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:25
Apus: 18:24
Prognoza 18 martie 2018
Zi
 

ENE
Grindine
6°C
Vânt: 25 km/h ENE
Rafale de vânt: 43 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

E
Grindine
-2°C
Vânt: 14 km/h E
Rafale de vânt: 43 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 77.693 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team