Seratele muzicale ale lui Iosif Sava în primăvara TVR 3

Din 17 aprilie, grila TVR 3 se îmbogăţeşte cu programe culturale şi emisiuni magazin. Tot de atunci, se extinde tronsonul dedicat programelor despre minorităţi, iar serile de weekend aduc filme clasice sau de artă, operă, balet, dialoguri de o valoare inestimabilă şi teatru.

O grilă de programe diversificată, o alternativă la programele oferite telespectatorilor de celelalte posturi ale Televiziunii Române, ce pune în prim-plan cultura, dar nu lasă la o parte nici emisiunile utilitare, informative, sportul sau tradiţiile. Aceasta este invitaţia pe care TVR 3 o lansează, din 17 aprilie, telespectatorilor săi.

Noi tronsoane tematice vor fi introduse în acces-prime-time, în zilele de lucru ale săptămânii. De la ora 16.00 intrăm În prelungiri, alături de Florin Mihoc de la TVR Timişoara, cu un program dedicat sportului, cu materiale de actualitate, interviuri, duplexuri de la evenimente, reportaje şi portrete de sportivi. La ora 17.00 urmărim Telejurnal regional, emisiunea de ştiri şi actualitate regională prezentată, din Studioul teritorial Craiova, de Robert Ungureanu şi Adriana Marcu. La realizarea programului vor participa toate studiourile din teritoriu ale TVR. Iar de la ora 18.00 suntem în continuare în legătură directă cu actualitatea moldovenească, laTelejurnal Moldova.

Cântec şi poveste şi Cap de afiş se menţin în grila TVR 3 la aceeaşi oră. La fel se întâmplă şi cu linia de interviuri şi dezbateri culturale de la ora 21.00, ce cuprinde Profesioniştii (luni), Garantat 100% (marţi), Nocturne (miercuri), Drumul lui Leşe (vineri); noutatea tronsonului vine în seara de joi, odată cu introducerea în grila TVR 3 a magazinului cultural urban Arte, carte şi capricii, care strânge cele mai importante informaţii din viaţa artistică şi culturală din România.

Un Magazin cultural transmis în direct, cu reportaje, cronici şi interviuri din toate zonele ţării, prezintă Roxana Morun şi Tania Tunas de la TVR Timişoara, de luni până vineri, de la ora 22.00. Iar de la 23.00, în aceleaşi seri, ascultăm concerte simfonice.

De notat, în noua grilă TVR 3, este şi extinderea la două ore a spaţiului de difuzare a programelor despre minorităţi – de la ora 11.00 la ora 13.00, de luni până vineri.

Weekendul TVR 3 este îmbogăţit cu un cooking show, difuzat sâmbăta, de la ora 11.00 – Ca la mama acasă, dar şi cu două emisiuni magazin, sâmbăta şi duminica, de la 13.00 la 16.00: În familie, cu Alina Şerban şi Doru Ciolacu, realizat la TVR Craiova, respectivFun #duminica, prezentat de Andrei Boroşovici şi Doriana Talpeş, produs de TVR Timişoara.

De altfel, duminica aduce încă o noutate la TVR 3: Mic dejun cu un campion, o confesiune despre performanţă făcută Danielei Zeca Buzura, la ora 9.00, de oameni care au cunoscut succesul.

Serile de weekend sunt eminamente culturale. Filmul clasic sau de artă începe la TVR 3 sâmbătă seară, la ora 20.00, urmat, de la 22.00, de un spectacol de operă sau balet. În prime-time-ul de duminică se regăseşte, de la ora 20.00, apreciata serie a Seratelor muzicale ale lui Iosif Sava. Regretat de cei mai mari oameni de cultură din România, Iosif Sava a lăsat în urma dispariţiei sale nostalgia unor momente de dialog intense, puţin regăsite în emisiunile culturale ce au urmat. Un spectacol de teatru, difuzat de la ora 22.00, încheie seara de duminică la TVR 3.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.