Servicii de logopedie pentru copiii cu dizabilităţi din Sectorul 6

Începând de astăzi, un număr de patru copii cu dizabilităţi din comunitate beneficiază de servicii de logopedie la domiciliu, în cadrul proiectului “Dezvoltarea serviciilor de recuperare oferite în cadrul echipei mobile”.

Proiectul este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 cu sprijinul Primăriei Sector 6, iar serviciile au luat naştere analizând nevoia crescută a copilului cu dizabilităţi de ajutor specializat, dar mai ales individualizat, constituind un program care se mulează exact pe nevoile acestuia.

Din luna martie 2011, la nivelul DGASPC Sector 6 s-a constituit “Echipa mobilă”, apărută în urma derulării proiectului “Creşterea capacităţii autorităţilor publice din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii”, implementat de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

 Iniţial, “Echipa mobilă” cuprindea următorii specialişti: patru kinetoterapeuţi, doi psihologi şi un asistent social, la care s-au adăugat în acest an şi doi logopezi.

Pe parcursul derulării acestui proiect, 43 copii cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 1-15 ani, au beneficiat de servicii de recuperare continuă, iar părinţii acestora sunt direct implicaţi în sesiunile de lucru, specialiştii dezvoltând împreună o serie de activităţi terapeutice şi educaţionale.

“Promovarea în comunitate a serviciilor oferite în cadrul acestui proiect este necesară deoarece comunitatea trebuie implicată în sensul înţelegerii faptului că orice persoană cu handicap este menită să trăiască, să se dezvolte şi să se manifeste pe cât posibil independent, având parte de servicii adecvate şi încurajare”. a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.