Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Servicii sociale complexe pentru copiii şi adolescenţii din Sectorul 6

Publicat: joi, 09 ianuarie 2014

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îşi propune continuarea serviciilor de prevenire a situaţiilor de risc ce pot afecta copiii şi adolescenţii din comunitate.

Oferite în afara pachetului de servicii sociale de bază, stipulat de legislaţia în vigoare, serviciile sunt orientate spre nevoile specifice ale diferitelor grupuri de minori, având ca scop integrarea socială şi evitarea unor situaţii limită.

În anii care au trecut, proiectele au beneficiat de finanţare integrală de la bugetul local al Sectorului 6 reuşind, pe parcursul anului 2013, să susţină, prin programe complexe şi orientate, un număr de peste o mie de beneficiari.

Astfel, 130 de copii cu dizabilităţi au fost integraţi anul trecut în programe precum ”Şanse la integrare”, ”Echipa mobilă” sau ”Sunt special, dar vreau să ştiu!”, având ca scop abordarea specializată şi rezolvarea în cadru familial a problemelor copiilor încadraţi în diferite categorii de handicap.

La rândul lor, alţi 300 de copii aflaţi în situaţii socio-familiale de risc au beneficiat de servicii de consiliere, supraveghere şi dezvoltare comportamentală în cadrul unor activităţi sportive precum ”Liga tinerilor sportivi” sau ”Lumea celor 64 de pătrate”. Programele menţionate au reuşit nu doar să amelioreze situaţia beneficiarilor, ci şi să ofere unora dintre ei şansa afirmării pe plan intern sau internaţional în cadrul unor competiţii sportive precum şah sau karate.

Copiii şi adolescenţii care s-au confruntat cu situaţii violente în cadrul instituţiilor de învăţământ, precum şi cei cu înclinaţii actoriceşti sau dornici să înveţe şi să socializeze pe durata vacanţei de vară, au fost integraţi în programe precum ”Tu alegi!”, ”La teatrale cu matale!” şi ”Tabere de cartier”, care au susţinut 500 de beneficiari.

Serviciile acordate în afara pachetului de bază au mai constat în ”Şcoala părinţilor” (20 de beneficiari, copii şi părinţi) şi ”Prestaţii materiale excepţionale” (150 de copii proveniţi din familii cu o situaţie materială precară).

Toate programele au beneficiat de experienţa unui personal calificat, alcătuit din psihologi şi asistenţi sociali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, precum şi de susţinerea unui grup de 200 de voluntari selectaţi şi formaţi în cadrul programului ”Şcoala de voluntari”, derulat la iniţiativa aceleiaşi instituţii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21293

Publicat de la data ian. 9 2014. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 februarie 2020, 9:05
 

VSV
Parţial însorit
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:58
Apus: 18:00
Prognoza 28 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant înnourat cu precipitaţii
11°C
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Nori intermitenti
2°C
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-02-2020 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona […]

Loto

Horoscop

  • 267.610 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team