Serviciul de Ambulanță București-Ilfov: Ambulanțele au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat peste 470.000 de solicitări în ultimele 12 luni iar mașinile de intervenție au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună, a declarat, recent, într-o conferință de presă, managerul instituției, Alis Grasu.

Potrivit acesteia, din totalul de solicitări, peste 60% au reprezentat urgențe de cod roșu și cod galben.

„Este bine de știut că SABIF are o activitate foarte susținută, destul de grea. În ultimele 12 luni s-au efectuat peste 470.000 de solicitări la nivelul regiunii București-Ilfov. Dintre acestea, peste 60% au fost urgențe de cod roșu și cod galben. Ca număr de kilometri parcurși — ambulanțele SABIF au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună și de 124 de ori înconjurul Pământului pe la Ecuator”, a spus Grasu.

Ambulanțe noi pentru SABIF

În cadrul aceleiași conferințe de presă, primarul Gabriela Firea a anunțat că în curând va fi demarată procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru SABIF.

„Aceste 100 de ambulanțe sunt necesare deoarece actualul parc de intervenție al SABIF conține 108 ambulanțe, dintre care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic. Din discuția cu doamna Alis Grasu (managerul SABIF — n.r.) am înțeles că sunt — de foarte multe ori și medicii, și asistentele acționează eroic — probleme în ceea ce privește mașinile de ambulanță dotate corespunzător cu care să se ajungă la pacienți”, a spus edilul.

Potrivit acesteia, cele 100 de ambulanțe costă 8,5 milioane de euro.

„Suma totală pentru achiziția celor 100 de ambulanțe este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro din această sumă vor proveni din dividendele pe care le are de încasat Primăria Generală de la Apa Nova, pachetul pe care îl deține Municipalitatea de 16,31%, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor”, a mai spus Firea.

Toate cele 100 de ambulanțe vor rămâne în proprietatea Municipiului București și vor fi date în folosință printr-un contract de comodat SABIF.

„În prima ședință de Consiliu General de săptămâna viitoare, acest proiect va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor generali. Sunt convinsă sau sper, cel puțin, că cei mai mulți consilieri, dacă se poate chiar toți, indiferent de culoarea politică, vor aproba acest proiect. (…) Și urmând procedura de achiziție, în scurt timp”, a adăugat primarul.

Ministrul Sănătății a salutat inițiativa primarului general.

 „Este o nouă decizie care demonstrează că administrația locală bucureșteană este alături de cetățeni, mai ales atunci când aceștia se află în momente grele și când au nevoie urgentă de sprijin medical. În calitate de ministru al Sănătății, dar și de coleg, vreau să o felicit pe Gabriela Firea pentru această investiție importantă în sănătatea bucureștenilor. Avem un primar general foarte bun și mă bucur că, împreună, facem echipă pentru a dezvolta serviciile de sănătate din Capitală”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

Bodog a amintit și de inițiativa Primăriei Sectorului 1 și a primarului Dan Tudorache de realizare a unei investiții masive, de aproximativ 250 de milioane de euro, pentru extinderea și dezvoltarea serviciilor medicale oferite de Spitalul de Urgență Floreasca.

„Capitala are nevoie de o nouă infrastructură medicală, care să corespundă așteptărilor firești ale cetățenilor, iar echipa PSD din București face exact ceea ce trebuie”, a mai scris ministrul.

Sursa: AGERPRES

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.