Serviciul Google Reader va fi desfiinţat

Serviciul Google Reader va fi desfiinţat începând cu 1 iulie 2013, din cauza regresului numărului de utilizatori,  potrivit informaţiei publicate atât pe blogul oficial Google, cât şi pe cel al Google Reader.

Informaţia a fost publicată mai întâi pe blogul oficial al companiei Google, în cadrul unui anunţ intitulat „A second spring of cleaning” (O a doua primăvară de curăţenie), prin care utilizatorii Google sunt informaţi cu privire la închiderea mai multor servicii ale companiei.

„Am lansat Google Reader în 2005 în efortul de a facilita descoperirea şi păstrarea tab-urilor pe site-urile favorite. În timp ce produsul are urmăritori loiali, de-a lungul anilor nivelul de utilizare a scăzut. Aşadar, pe 1 iulie 2013 vom retrage Google Reader”, scrie pe blogul Google.

Potrivit anunţului, serviciul Google Reader va fi desfiinţat din cauza regresului numărului de utilizatori, compania concentrându-se în dezvoltarea unui număr mai mic de produse.

Alan Green, inginer de software al Google a preluat informaţia şi pe blogul oficial al Google Reader, precizând că vestea îi întristează nu numai pe utilizatorii lui cei mai devotaţi, ci şi pe cei care lucrează în cadrul companiei.

În cele trei luni şi jumătate rămase până la desfiinţarea platformei, utilizatorii îşi pot salva datele prin Google Takeout.

Google Reader este un serviciu înfiinţat de Google în 2005 prin care utilizatorii pot să urmărească şi să împartă într-un mod simplu informaţiile noi care apar pe website-uri.

Există deja petiţii online create cu scopul de a strânge semnături pentru împiedicarea demersului de a desfiinţa Google Reader, una dintre ele având 25.000 de semnături la momentul transmiterii ştirii.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.