Parlamentul bulgar a fost dizolvat

 Parlamentul bulgar a fost dizolvat, joi, așa cum era prevăzut, cu două luni înainte să îşi încheie mandatul. Statul urmează să fie gestionat de un Guvern interimat de experți, compus de președintele Plevneliev.

Alegerile legislative anticipate au fost stabilite pentru data de 12 mai.

Guvernul interimar, condus de către fostul ambasador al Bulgariei în Franţa Marin Raikov, a intrat în funcţiune miercuri, după ce guvernul lui Borisov a demisionat la 20 februarie, în urma protestelor din întreaga țară.

Opoziţia a criticat foarte dur, joi, Guvernul demisionar.

„Guvernul GERB a demonstrat că o putere autoritaristă poate să existe în cadrul unei Constituţii democratice, dacă societatea civilă este slabă şi dacă valorile democratice cedează populismului”, a apreciat liderul partidului liberal al minorităţii turce MDL Lutvi Meţan, într-o dezbatere în Parlament.

„Oameni disperaţi transformaţi în torţe simbolizează rezultatele acestui Guvern”, a declarat deputatul socialist Anghel Naidenov, referindu-se la cei patru bărbaţi care s-au autoincendiat în mai puţin de o lună, în Bulgaria.

Liderul grupului parlamentar GERB Krasimir Velcev a reproşat opoziţiei că a intensificat, în rândul manifestanţilor, „ura care a contribuit la ruperea echilibrului fragil în societate”.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.