Tabloul lui Grigorescu "Colombina în verde”, mai poate fi văzut România doar 4 zile

Iubitorii de artă din România mai au patru zile pentru a vedea tabloul „Colombina în verde”, capodopera lui Nicolae Grigorescu, pentru prima și ultima dată.

Proaspăt întoarsă în țară, după jumătate de secol de exil în Franța, vedeta Licitației de Primăvară este intens curtată de colecționarii moldoveni de peste Prut, al căror interes pentru opera lui Grigorescu a fost deja probat în cadrul Licitației de Vară din 2012, organizate de Artmark în sistem duplex, București-Chișinău.

În cadrul acestui eveniment, tabloul „Ciobănaș cu turma de oi”, semnat de pictorul român, a fost achiziționat de către un om de afaceri din Moldova contra sumei de 195.000 de euro.

Expoziția Licitației de Primăvară, găzduită de Palatul Cesianu-Racoviță din București până marți, 19 martie, reprezintă o șansă unică pentru români de a admira capodopera lui Nicolae Grigorescu. Licitația de Primăvară, ce urmează a avea loc miercuri, 20 martie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, se anunță extrem de interesantă, în contextul în care cei trei investitori de peste Prut dispuși să achiziționeze capodopera de patrimoniu candidează la titlul de investitorii primăverii la capitolul artă.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.