Sesiune plenară a Parlamentului European, 13/16 ianuarie

În perioada 13-16 ianuarie, Parlamentul European va intra în sesiune. Prezentăm agenda de lucru:

Limita emisiilor de CO2 pentru noile vehicule comerciale ușoare vândute în UE se va reduce de la 203 g/km în prezent la 147 g/km până în 2020, conform propunerii legislative supuse la vot marți.
Tot marți va fi adoptată o rezoluție prin care deputații vor cere o strategie europeană pentru reducerea cantității de deșeuri de plastic prezente în mediul înconjurător. Într-o altă dezbatere, marți, deputații vor analiza Președinția Lituaniei, încheiată la 31 decembrie 2013, împreună cu Președintele Dalia Grybauskaitė.
Parlamentul va discuta programul Președinției Consiliului, care revine Greciei în prima parte a anului, cu prim-ministrul Antonis Samaras, în dezbaterea cheie a săptămânii, de miercuri de la ora 9.00, urmată de o conferință de presă.
Tot miercuri, deputații vor dezbate dreptul fundamental la libertate de mișcare în UE dar și schema controversată privind cetățenia malteză cu reprezentanții Comisiei și ai Consiliului urmând ca joi să voteze o rezoluţie pe această temă.
Conform noilor reguli UE pentru licitațiile și concesionările publice, supuse la vot miercuri, în licitațiile publice pentru lucrări, bunuri sau servicii, autoritățile vor avea mai mult spațiu de manevră pentru a alege oferta care răspunde cel mai bine nevoilor lor.
Într-o rezoluție privind inspecțiile de muncă, supusă la vot miercuri, deputații vor cere Comisiei să elaboreze propuneri legislative și alte măsuri pentru a combate dumpingul social.
Deputații vor susține lansarea negocierilor de aderare cu Serbia și vor saluta succesul Kosovo în organizarea primelor alegeri locale în întreaga țară anul trecut, într-o dezbatere, miercuri. Deputații vor vota rezoluțiile non-legislative joi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.