Şi elevii din învățământul preuniversitar vor face sport de două ori mai mult

Potrivit ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, numărul de ore de educație fizică și sport vor fi dublate şi pentru elevii din învățământul preuniversitar.

„Prima măsură, pe care deja am anunţat-o, este dublarea numărului de ore de mişcare în grupa de vârstă corespunzătoare claselor I-IV. Ordinul de ministru privind planul-cadru probabil că va fi semnat luni, cel târziu. Vom dubla numărul de ore de educaţie fizică şi sport şi la clasele V-VIII, respectiv IX-XII”, a spus ministrul, prezent la lansarea competiției ”Cupa Ministerului Educației Naționale la Fotbal”.

Șeful de la Educație a vorbit și despre insuficiența infrastructurii dedicată orelor de sport în instituțiile de învățământ din România, însă a explicat, în același timp, că există facilități care nu sunt folosite.

„Când Guvernul a decis să reinvestească în sport, evident că este un semnal şi către autorităţile locale şi minister ca investiţiile să continue în acest domeniu. Este bine să discutăm şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului, să vedem cum folosim împreună infrastructura pe care o avem”, a continuat ministrul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.