Rusia: Ikea retrage de la vânzare cârnaţii în care s-au depistat urme de carne de cal

Gigantul suedez în domeniul mobilierului Ikea a anunţat joi retragerea de la vânzare, în Rusia, a unor cârnaţi, după ce a identificat carne de cal în unele dintre aceste produse, relatează AFP.

„Urme ale prezenţei cărnii de cal au fost identificate în eşantioane de cârnaţi produşi de către societatea (rusă) TF Remit”, a anunţat grupul într-un comunicat transmis în Rusia.

„Ikea a luat decizia de a întrerupe vânzarea cârnaţilor”, iar „eşantioane suplimentare au fost trimise să fie analizate”, adaugă acesta.

Distribuitorul a precizat, în schimb, că analizele nu au relevat nicio prezenţă a cărnii de cal în chiftelele din carne, în Rusia.

La sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, Ikea a retras de la vânzare, în 25 de ţări, dar nu şi în Rusia, popularele sale chiftele din carne, după descoperirea de carne de cal nemenţionată pe etichete.

Alimentaţia a reprezentat în exerciţiul bugetar 2011-2012, încheiat în august, 4,7% din cifra de afaceri a Ikea, cu vânzări în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.