Siderat de România: Ce va fi după epoca Băsescu? – George LUCIAN

Sunt curios ce va fi după epoca Băsescu. Oare pe cine va cădea măgăreaţa atunci când Victoraş, cel mai tare din oraş, la mişto, ori Felix motanul, pe bune, vor avea chef de vreo nouă suspendare a celui care va fi în fruntea statului. Tare mi-e că lumea politică li se va părea atunci mult prea mică şi mult prea searbădă fără marinerul number one al patriei. Acum se şicanează şi îşi trimit bezele pline de dragoste bine pitite în învelişul săgeţilor otrăvite lansate, de ochii lumii. Şi se simt tare bine.

Un lucru e cert. Totul va fi altfel din 2015. Nu tu varan furios, nu tu şicane şcolăreşti. Trist, nu-i aşa? Tembeliziunile ar trebui să emită în alb-negru, în amintirea luptelor dintre cele două palate pe care le-au transmis că Breaking News. Precum în Vestul Sălbatic, în zi toridă, doar zumzăitul muştei şi scârţâitul unui microfon uitat atârnat prin copacii din faţa celor două instituţii vor fi amintind de clipele când piaţetele gemeau de numărul imens de jurnalişti prezenţi la apel, pregătiţi să fie primii care transmit vâjâitul produs de lansarea săgeţilor.

Dintre toţi, varanul Felix va fi cel mai trist. Ca de fiecare dată, îşi va da seama că a fost marele perdant al afacerii. Una în care a pompat destui de mulţi euroi, mai ales în campaniile lansate împotriva fostului căpitan de cursă lungă, cu care are o dispută mult prea personală şi de mai îndepărtată durată, de pe vremea când munceau cu străinătatea ca să agonisească pentru familie. Şi astfel încă un dram de frustrare i se va adăuga tonelor acumulate de-a lungul timpului. Acum, să sperăm că nu va fi picătura care va umple paharul nebuniei şi, prin urmare, să intre în galeria lui „şi viceversa”. Ar fi mult prea trist un asemenea final pentru domnia sa.

Cu siguranţă, singurii neafectaţi de plecarea lui Băse vor fi foştii fraţi de cruce, pietrele de râu pe care nicio apă nu le mai mişcă din loc, oricât de mare ar fi furtuna: peneliştii şi pesediştii. Au demonstrat cu prisosinţă că ori cu marinerul, ori fără el, au trăit şi prosperat la fel de mult şi de bine. Statistica din conturile lor o demonstrează din plin.

Aşadar, dragii mei, avem o mare dilemă: ce va fi după Băsescu?

Restul e cancan. Sau tăcere. După preferinţe…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.