Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Siderat de România: Cu mult sub valoarea predecesorilor – George LUCIAN

Publicat: luni, 07 octombrie 2013

Nimic din ceea ce fac aleşii neamului nu îi apropie de nivelul atins până la instaurarea regimului comunist de predecesorii acestora. Îi privesc pe Ponta, Antonescu, Chiţoiu, ori Vosganian şi încerc sa regăsesc puţin din demnitatea şi aura conservatorului Titulescu ori pe cea a liberalului Brătianu. Nu mai zic de naţionalist-democratul Nicolae Iorga sau de ţărănistul Armand Călinescu.

Faceţi şi domniile voastre un exerciţiu de imaginaţie dar nu admirativă şi încercaţi o paralelă între actuala clasă politică instaurată prin tot felul de intrigi în fruntea ţării, alternativ putere – opoziţie, încă din tulburii zori ai noului drum pe care a apucat-o România în 1989. Se ridică vreunul dintre cei actuali la valoarea interbelicilor? Respectă vreunul valorile doctrinelor ale partidelor pe care cică le reprezintă?

Noul val din politica românească e cu mult sub imaginea înaintaşilor. Nu ţin minte ca vreun prim-ministru de la 1848 încoace să fi avut atât de multe ieşiri în presă ca să-şi spele în public boarfele murdare şi să îşi regleze conturile cu Regele Mihai, ori, ca să mergem şi mai în trecut, cu Alexandru Ioan Cuza, Ferdinand, Carol I şamd (ordine aleatorie).

Ceea ce face noua clasă politică de la Bucureşti se circumscrie cu succes pe linia aroganţei şi înfumurării specifice fanarioţilor şi a celor impuşi de Poartă să conducă destinele Ţărilor Române. Nu au nimic în comun cu principiile românismului. Sunt simpli funcţionari în slujba unor interese care nu reprezintă România ci  pe cei aliaţi cu „ochiul dracului” şi atât. Dispreţ faţă de oamenii care i-au ales şi gata oricând să îşi protejeze „fanii”.

Aşa cum spuneam şi în editorialul de ieri, vorbele marelui Ţuţea sunt tot mai actuale.

Unde eşti tu, Ţepeş?

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16015

Publicat de la data oct. 7 2013. Categorii Editorial, Opinii. Comentarii, Siderat de România.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 18:07
 

ENE
Noros
34°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.658 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team