Siderat de România: Cu mult sub valoarea predecesorilor – George LUCIAN

Nimic din ceea ce fac aleşii neamului nu îi apropie de nivelul atins până la instaurarea regimului comunist de predecesorii acestora. Îi privesc pe Ponta, Antonescu, Chiţoiu, ori Vosganian şi încerc sa regăsesc puţin din demnitatea şi aura conservatorului Titulescu ori pe cea a liberalului Brătianu. Nu mai zic de naţionalist-democratul Nicolae Iorga sau de ţărănistul Armand Călinescu.

Faceţi şi domniile voastre un exerciţiu de imaginaţie dar nu admirativă şi încercaţi o paralelă între actuala clasă politică instaurată prin tot felul de intrigi în fruntea ţării, alternativ putere – opoziţie, încă din tulburii zori ai noului drum pe care a apucat-o România în 1989. Se ridică vreunul dintre cei actuali la valoarea interbelicilor? Respectă vreunul valorile doctrinelor ale partidelor pe care cică le reprezintă?

Noul val din politica românească e cu mult sub imaginea înaintaşilor. Nu ţin minte ca vreun prim-ministru de la 1848 încoace să fi avut atât de multe ieşiri în presă ca să-şi spele în public boarfele murdare şi să îşi regleze conturile cu Regele Mihai, ori, ca să mergem şi mai în trecut, cu Alexandru Ioan Cuza, Ferdinand, Carol I şamd (ordine aleatorie).

Ceea ce face noua clasă politică de la Bucureşti se circumscrie cu succes pe linia aroganţei şi înfumurării specifice fanarioţilor şi a celor impuşi de Poartă să conducă destinele Ţărilor Române. Nu au nimic în comun cu principiile românismului. Sunt simpli funcţionari în slujba unor interese care nu reprezintă România ci  pe cei aliaţi cu „ochiul dracului” şi atât. Dispreţ faţă de oamenii care i-au ales şi gata oricând să îşi protejeze „fanii”.

Aşa cum spuneam şi în editorialul de ieri, vorbele marelui Ţuţea sunt tot mai actuale.

Unde eşti tu, Ţepeş?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.