Vosganian scapă de urmărirea penală

Senatul a refuzat luni să ceară începerea urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian. Decizia a fost luată prin vot. Pentru începerea urmăririi penale, solicitată de DIICOT, au votat doar 25 senatori, în timp ce 126 au fost împotrivă. Au existat și mai mulți senatori care deși au fost prezenți în sală, nu au participat la vot.

Este vorba despre reprezentanți ai PNL care, la propunerea lui Crin Antonescu, s-au abținut pentru că s-ar fi aflat „într-un conflict de interese simbolic”, având în vedere că Vosganian este liberal. Vosganian a afirmat luni, în plenul Senatului, că nu-și explică de ce el este socotit „subminator”, în timp ce aceia care au lăsat industrii să moară, nu au fost niciodată acuzați de nimic.

„Probabil că în România dacă lași o industrie să moară, ești patriot. Dacă încerci să ajuți, iată de ce ești acuzat. În România au dispărut multe industrii din 1989 încoace (…) Pentru dispariția acestor industrii, Parchetul nu a acuzat pe nimeni de subminarea economiei naționale. Eu pentru că am încercat să ajut, am devenit subminator”, a spus Vosganian.

Acesta s-a întrebat cum se face că abia acum Parchetul îi aduce acuzații. „Dacă am fost așa, cum de a fost făcut public acest lucru abia acum, când am ajuns din nou ministrul Economiei pe care o subminasem? Doar „complotul” a fost la public, la vedere (…) E limpede că ținta nu e ministrul din 2008 Varujan Vosganian, ci ministrul din 2013 Varujan Vosganian”, a spus ministrul. „Știți că nu sunt un fricos (…) Dar aș minți să spun că nu sunt preocupat de rezultatul acestui vot care ar putea avea drept urmare compromiterea unei cariere de aproape un sfert de veac”, a mai spus Varujan Vosganian, care le-a cerut senatorilor să-l apere.

„Votul dvs este un vot pentru apărarea demnității Senatului, Camera superioară a Parlamentului, născut odată cu România modernă”, a completat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei  a făcut un anunț-șoc, imediat după ce forul legislativ a votat împotriva începerii urmăririi penale împotriva sa. „Sunt pregătit să-mi dau demisia de onoare dacă acest lucru va fi în onoarea țării noastre”, a spus Vosganian, care le-a mulțumit colegilor din Senat pentru votul dat.

El a precizat că „într-un fel” se pune la dispoziția colegilor săi din Guvern și că dacă în urma discuțiilor cu aceștia va rezulta că trebuie să demisioneze, o va face. „Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare, în situația în care aceasta va fi concluzia consultărilor pe care le voi avea cu colegii mei de Guvern și cu primul ministru Victor Ponta, care-l conduce”, a precizat Vosganian.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.