Siderat de România: Între paronimie, imoralitate, nelegitimitate și mitomanie

Seamănă, dar nu răsare. Aceasta este deviza care caracterizează din plin scena politică românească a ultimelor zile. Foști dușmani, gladiatori spre satisfacția instinctelor animalice a celor mulți de pe margine, politicienii dâmbovițeni, ăia de au pus pe stop revoluționarul cod rutier al lui Stroe, au dat-o la pace și acum se pupă de mama focului, jurându-și dragoste eternă. Momente scârboase pline de băloșenii ingrate și cu multă nesimțire dublată, evident, de nelipsita ipocrizie.

Cei din defunctul USL, actualul USD, au uitat cum se luau la șuturi cu” aliații” din prezent prin platourile de televiziune în urmă cu doi-trei ani. Au uitat cum se porcăiau în conferințele de presă acuzându-se reciproc de furăciune și mitomanie. Brusc, deodată, parcă la un semnal venit din spațiul extraterestru (cine știe poate le-or fi comandat bipezii marțieni unirea cu dușmanii de odinioară), au șters toate acele cuvinte grele care i-au făcut pe ei cei din prostime să jubileze aproape narcotic. Da: pâine și circ ieftin într-o regie de telenovelă la fel de” scumpă”.

România trăiește, doamnelor și domnilor, într-un haos generalizat. Nimeni nu mai are legitimitate. Nici președintele, în viziunea cartoforilor ce au orchestrat prostește suspendarea marinerului dar nici premierul pentru care legea este făcută pentru a fi încălcată. Nu vreau să intru în polemica dreptului. Sunt alții mai buni ca mine. Dar când văd cât de logici și corecți, puri și inocenți se vor a fi imberbii și mișeii clase politice actuale nu pot să nu îmi exprim opinia. Biroul Electoral Central a făcut-o și le-a dat peste bot USD-iștilor. Și pe bună dreptate. Stau și mă întreb. Chiar nu mai există tineri cu viziune clară printre trupeții PSD, PC, UNPR șamd? Sau au și aceștia creierele spălate de doctrina de partid roșie? Nu pot și nu vreau să accept ideea că nu există nişte oameni inteligenți, nu la mânării și mârșăvii, care să facă ordine și disciplină. În momentul de față, cu toţii sunt ilegitimi. Dacă îi pune Aghiuță să meargă la alegeri în formula asta crezându-se tari precum e Ponta la baschet, tare mi-e că ne facem de cacao. Nu că nu ne-am fi făcut deja.

Asemeni lui Ceaușescu și se pare că e blestemul ce apasă pe umerilor liderilor balcanici, Putin fiind, după Merkel citare, ultimul intrat pe listă, politicienii prezentului sunt rupți de realitate. Probabil le-or fi luat huzurul și afacerile subterane în care sunt implicați mințile de nu mai știu ce se întâmplă de fapt în realitate.” Cismarul” îndemnat de odioasa sa consoartă promitea 100 de lei în plus la alocație de parcă asta vroia poporul să audă. La fel fac și urmașii acestora. De data aceasta s-au asigurat din timp de lipsa de reacție și de inactivarea spiritului civic ale societății civile. Pentru că, da, din această cauză își pot face ei de cap și să arunce România în hăul prăpastiei fără vreo șansă pentru redresare.

În acest răstimp, prostimea se uită la tembelizor, își face cruce cu ambele mâini și cu limba din gură totodată și oprește măgăoaia ce mai mult hârâie decât spune ceva. Dar nu pentru a se răci precum se întâmpla pe vremuri când sosea timpul pentru discursul dictatorului ci pentru că nu mai are bani să își plătească factura la energia electrică. Și, din nefericire, sunt tot mai mulți cei din această categorie. În lupta lor prostească și orbiți de frumusețea scaunului cu nestemate al puterii, fariseii politicii dâmbovițene nu par interesați pe bune de durerile prostimii. Și finalul poate fi nedorit pentru ei. Asemeni referendumului pentru demiterea marinerului pe care păreau că l-au dat jos cu sprijinul milioanelor de români. Care au votat, sau doar care se pare că au făcut-o lăsându-le celor de la putere falsa iluzie a controlului suprem.

La pariu că nu au priceput nimic din greșelile trecutului?

Cât despre moralitate vă las pe domniile voastre să descoperiți că eu, unul, m-am enervat și siderat destul pentru o zi de marți.

Toate bune!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.