Siderat de România: Prea mici şi prea proşti pentru o panaramă atât de mare – George LUCIAN

Pentru a nu ştiu câta oară, varan-motanul Felix din bulevardul Ficusului şi-a dat arama pe faţă şi a demonstrat, dacă mai era nevoie, repet, că el e omul din spatele întregii panarame naţionale numită referendum pentru demiterea preşedintelui. Cu o atitudine sfidătoare şi demnă de un versat barbugiu, patronul din umbră al trustului INTACT, fie el şi MEDIA, a arătat naţiunii române cât de puternic se crede şi că nu peste mult timp se va abate din nou peste dealul Cotrocenilor urgia apocaliptică a demiterii.

Probabil domnul fost şef peste impex-ul României, turnător vădit aflat în slujba defunctei nomenclaturi din eşalonul unu al PCR are nişte poliţe de plătit celui care din întâmplare s-a instalat prin prostia şi ignoranţa poporului român taman la timonă României. Evident că îl nominalizăm aici pe Traian Băsescu, fostul şef al comerţului românesc din portul Anvers, Belgia pentru cei necunoscători în ale geografiei, turnător şi el, dacă apelăm la logica timpurilor cu privire la cei cu funcţie de mare răspundere şi interes naţional. Or fi fost nişte contre puternice între cei doi, pe vremuri, de se tot şicanează în prezent amândoi în halul în care o fac în prezent. L-o fi bătut Băsescu în întrecerea socialistă pe ramura turnătoriei. Cine ştie! Ascunse prostimii dedesubturile mârşăviilor comise de foştii nomenclaturişti, actuali lideri ai societăţii româneşti.

Siguranţa de care dă dovadă varan-motanul Felix denotă şi un alt lucru: că nu toate dosarele fostei Securităţi au ajuns unde trebuie, ci s-au mai şi oprit prin tarlaua domniei sale, puse la adăpost de trepăduşii săi de încredere. Şi reciproca băsesciană e la fel de valabilă. În acest răstimp, şmecheraşii amatori din USL îşi arată impotenţa decizională şi ridică din umeri când vine vorba de referendum (pentru că nu îi mai interesează aşa ceva, pactul de coabitare cu actualul lider de la Cotroceni parafând clar accesul liber la distracţie întru propriul interes liberal), ori când vine vorba de o privatizare, sau, cum s-a întâmplat de curând, cu citarea lui Dragnea de Teleorman la DNA. Dacă mai era nevoie, deşi pentru cei cu mintea limpede şi logică lucrurile sunt clare demult, încă o dovadă că relaţia dintre PSD şi fostul căpitan de cursă lungă, ex-şef de Anvers este una mult mai trainică şi plină de dragoste decât s-ar fi aşteptat conservatorii lui Voiculescu. Ştiau băieţii uslişti, în paranteză fie spus, de ce nu i-au acordat acestuia rânduiala de la Justiţie în subordine.

Dincolo de toate, rămâne amărăciunea celor 7,4 milioane de votanţi prodemiterea lui Băsescu. Rămâne gustul amar al viselor deşarte şi a faptului că, din nou, populaţia simplă şi-a luat-o în freză, crezând că proastă-n târg în şarlatanii ce aveau nevoie doar să ajungă, din nou, la putere, hămesiţi şi obsedaţi să tot sugă la ţâţa tot mai vlăguită a siluitei Românii.

Unde eşti tu, Mihai Viteazul? Unde eşti tu, Ştefan cel Mare, domn al Moldovei? Unde eşti, tu, Vlad Ţepeş? Unde sunteţi voi ceilalţi mari domnitori ai Ţărilor Române? Probabil vă răsuciţi în morminte văzând ce lideri au ajuns să conducă România. De râsul curcilor, nu a liderilor europeni.

Trist, dar e adevărul gol-goluţ. Ăla care doare cel mai rău şi care afectează pe cei mici şi năpăstuiţi, mai puţin pe groasele cefe late ale conducătorilor, cu obrajii precum şoricul porcului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.