Sindicaliştii din cercetare-proiectare, trei acţiuni de protest în Capitală, pe 28 martie

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România – FSLCPR- organizează joi trei acţiuni de protest în Bucureşti, în faţa Ministerului Educaţiei Naţionale, a fostei Autorităţi Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică – ANCS- şi a Guvernului, a declarat luni,  preşedintele federaţiei, Radu Minea.

‘Sindicaliştii au solicitat Primăriei aprobarea unui marş şi a unui miting pentru data de 28 martie, dar Primăria a aprobat doar mitingul. Respingerea solicitării pentru marş s-a bazat pe faptul că s-ar fi blocat arterele de circulaţie din Capitală, la ore de vârf. Acordul Primăriei a fost obţinut pentru trei acţiuni: în faţa Ministerului Educaţiei Naţionale, de la 9.30 la 10.30, în faţa clădirii fostei Autorităţi Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, desfiinţată la sfârşitul anului trecut, de la 10.30 la 11.00, iar cel de-al treilea miting va fi organizat în Piaţa Victoriei, de la 12.00 la 13.30′, a spus preşedintele FSLCPR.

Acesta a precizat că, în urma protocolului încheiat, la primele două acţiuni de protest va fi o participare relativ redusă, până în 100 de persoane, în schimb spaţiul existent în faţa sediului Guvernului, în Piaţa Victoriei, va permite prezenţa a 500 de sindicalişti.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.