Cele mai “verzi” 10 metropole din lume

Un număr tot mai mare de metropole din ţările dezvoltate conştientizează beneficiile unui stil de viaţă în armonie cu natura şi fac eforturi pentru a-şi îmbina fericit existenţa cu cea a ecosistemelor din care fac parte. Dar cum anume poate un oraş să adopte „verdele”?

Pe glob sunt zeci de mii de aşezări de toate dimensiunile – de la mici orăşele de provincie la conglomerate urbane cu milioane de locuitori – care au pus în practică programe impresionante de reciclare a deşeurilor, au plantat mii de copaci, şi-au protejat spaţiile verzi şi au adoptat metode de conservare a resurselor, prietenoase cu mediul.

Printre „metropolele verzi”, câteva se remarcă pentru perseverenţa cu care protejează natura pe scară largă şi oferă un exemplu demn de urmat pentru întreaga civilizaţie umană.

Potrivit unui top alcătuit de ‘Mother Nature Network’ în 2012, acestea sunt cele mai „verzi” 10 metropole din lume, în care se regăsesc trăsăturile ce fac viaţa urbană mai sănătoasă, mai plăcută şi mai prietenoasă cu ecosistemele înconjurătoare.

Ele au fost alese deoarece folosesc pe scară largă energiile regenerabile, găzduiesc multe firme ce utilizează tehnologii nepoluante, promovează un mod de viaţă ecologic şi au adoptat atât reguli de protecţie a mediului, cât şi strategii inovatoare pentru a promova noi preocupări ecologice.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.