Sistemul de pensii, bomba cu ceas: Toți banii statului se duc pe pensii și salarii și trăim pe datorie

Executivul aşteaptă cu mare nerăbdare rectificarea bugetară pentru că a rămas fără banii necesari achitării pensiilor şi salariilor, după cum însuşi Guvernul Dancila a recunoscut recent.

Şi marea problemă, susţine Olguta Vasilescu, ar reprezenta-o plata pensiilor, pentru că în luna iulie a fost aprobată o lege prin care veniturile pensionarilor din grupele I şi ÎI de muncă au fost majorate. Iar în bugetul pentru acest an Guvernul nu a inclus şi aceşti bani.

Chiar aşa să fie? Doar majorările pentru grupele de muncă să fie problema? Pentru aceste creşteri să fie necesare tăieri, la rectificarea bugetară, de sume uriaşe de bani de la alte domenii importante?

De fapt, ultima execuţie bugetară ne arată că Guvernul PSD-ALDE a ajuns să concentreze cea mai mare parte a resurselor statului român pentru a plăti pensiile şi salariile, iar România va avea foarte mult de suferit de pe urma acestei situaţii în care am ajuns.

Aşadar, atrag atenţia prof. dr. Cristian Păun, directorul executiv al Societăţii Române de Economie şi profesorul de economie Bogdan Glavan, după rectificarea bugetară, pensionarii şi bugetarii îşi vor primi banii la timp, însă consecinţele vor fi foarte grave. Se vor tăia investiţiile cu achiziţionarea unui RMN în spitale, achiziţiile de medicamente vitale în spitale sau a materialelor de curăţenie în şcoli sau spitale. Şi toate acestea se adăugă la tăierile drastice ale investiţiilor de până acum.

Articol integral pe ziare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.