SIVECO România a premiat cei mai talentaţi tineri informaticieni din România

În perioada 30 martie – 6 aprilie, Timişoara  a fost gazdă pentru cei mai talentaţi elevi de liceu în domeniul informaticii, veniţi din toate judeţele ţării pentru a se întrece în cel  mai important concurs de informatică – Olimpiada Naţională de Informatică.

 Pe parcursul celor 5 zile de concurs, peste 400 de elevi din clasele IX-XII au concurat pentru a-şi dovedi excelentele abilităţi şi cunoştinţe în informatică.

 Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş în cadrul Liceului  Teoretic Grigore Moisil Timişoara şi Colegiului Naţional „C.D. Loga”  Timişoara şi coordonată de Ministerul Educaţiei Naţionale, prestigioasa  competiţie a premiat primii 12 elevi după rezultatele obţinute, din  fiecare din clasele IX-XII. În urma organizării etapei de baraj, cei mai buni 20 elevi au fost selectaţi să facă parte din lotul naţional, pentru  ca ulterior susţinerii unor baraje suplimentare să se departajeze cei care  vor reprezenta România anul acesta la concursurile internaţionale de  informatică.

 „A fost o săptămână de concurs intensă, în care elevii au lăsat la o parte  emoţiile şi s-au dedicat în totalitate probelor competiţionale, întrecându-se în a dezvolta cele mai eficiente şi inovatoare soluţii  informatice. Competenţele tehnice au fost completate de multă imaginaţie  şi prin rezultatele obţinute, aceşti tineri talentaţi ne-au dovedit încă o dată cât de multă pasiune şi efort au depus pe tot parcursul anului şcolar  şi în etapele intermediare pentru calificarea la faza naţională a  olimpiadei de informatică. Ne aşteptăm ca la ediţia de anul acesta a

 Olimpiadei Internaţionale de Informatică să obţinem o performanţă cel puţin similară cu cea înregistrată anul trecut, când elevii noştri au urcat pe podium de 4 ori, obţinând nu mai puţin de 3 medalii de aur. În organizarea acestui eveniment atât de important, au fost alături de noi  mai multe instituţii, SIVECO Romania remarcându-se drept un susţinător  constant al olimpiadei naţionale de informatică şi implicit al tinerelor talente, informaticienii de mâine ai României”, a declarat Prof. Dr. Cornel Petroman, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar al
Judeţului Timiş.

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrală, coordonată de  prof. univ. dr. Viorel Negru, din care au făcut parte numeroşi profesori  de prestigiu din toată ţara din învăţământul preuniversitar sau universitar, precum şi reprezentanţi ai Ministerului de Educaţie.

 Competiţia a primit sprijinul SIVECO Romania, care a acordat premii  constând în tablete performante de ultimă generaţie celor 4 mari  câştigători, ocupanţi ai locurilor întâi pentru fiecare din clasele  IX-XII: Vlad-Andrei Tărniceru (Colegiul Naţional de Informatică din Piatra  Neamţ, clasa a IX-a), Rareş Darius Buhai (Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, clasa a X-a), Andrei Heidelbacher (Colegiul  Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, clasa a XI-a), Vlad Alexandru Gavrilă  (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, clasa a  XII-a).

„Ne-am bucurat să vedem şi anul acesta tineri pasionaţi de informatică din  toate colţurile ţării, să ne reîntâlnim cu premianţi din anii anteriori,  iar rezultatele concursului ne-au arătat că fiecare mare regiune a ţării a dat câte cel puţin un premiant pe podium. Avem numai cuvinte de laudă  pentru cadrele didactice care au iniţiat şi au insuflat pasiunea pentru  informatică atâtor tineri, dar şi pentru talentul şi eforturile acestora  de a atinge cel mai înalt nivel de performanţă într-un domeniu care a  devenit în ultimii ani poate cel mai important motor de creştere a  eficienţei organizaţiilor din orice sector de activitate”, a declarat  Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

SIVECO Romania are o lungă tradiţie în susţinerea evenimentelor  educaţionale din sfera matematicii şi informaticii, precum Olimpiada  Naţională de Matematică, competiţia „.campion”, dar şi concursuri  interjudeţene de programare, care reprezintă etape utile în pregătirea  elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale, contribuind de asemenea la descoperirea şi încurajarea talentelor informatice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.