Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Stroe susţine introducerea orelor de educaţie rutieră încă de la clasele primare

Publicat: luni, 15 aprilie 2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, la o conferinţă pe tema siguranţei rutiere, că vrea ca programele şcolare să includă orele de educaţie rutieră încă de la clasele primare.

„Personal sunt adeptul unor programe şcolare care să includă orele de educaţie rutieră încă de la clasele primare. Educaţia rutieră în şcoli e o componentă importantă a prevenirii şi de aceea vom avea o astfel de propunere către Ministerul Educaţiei Naţionale. Politica în domeniul siguranţei rutiere trebuie construită în jurul cetăţenilor ca factor de acţiune, prin încurajarea tuturor participanţilor la trafic să-şi asume responsabilitatea primară în ceea ce priveşte siguranţa celor din jur”, a declarat Stroe.
În opinia sa, este necesar pentru România, dar şi pentru alte ţări, să se înceapă să se aducă unele corecţii la legislaţia rutieră.

„Este adevărat că de-a lungul timpului au existat mai multe modificări ale cadrului legal privind circulaţia rutieră, însă în ceea ce priveşte MAI noi vă propunem ca acest moment să nu fie unul gol de substanţă şi de aceea am iniţiat un pachet serios de modificări ale regimului rutier. (…) Am adus mai multe exigenţe la examenele auto, am introdus măsura suspendării permisului de conducere în situaţia neachitării amenzilor, am ridicat plafonul perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autoturisme pentru cele mai grave situaţii generatoare de accidente şi mă gândesc în continuare dacă pentru cei care produc victime pe şosele, morţi, cei care conduc sub influenţa alcoolului, precum şi cei care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni să primească sancţiuni extrem de grave şi nu numai din punct de vedere pecuniar”, a arătat ministrul Afacerilor Interne.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4731

Publicat de la data apr. 15 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 februarie 2020, 19:40
 

V
Noros
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 17:51
Prognoza 21 februarie 2020
Zi
 

VNV
Înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.900 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team