Smart City-Urban Project – împreună dezvoltăm comunități

 

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a organizat joi, 30 martie 2017, la Camera de Comerț și Industrie a României, Smart City-Urban Project, un eveniment concept care a prezentat soluții și produse dedicate dezvoltării inteligente a orașelor.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai mai multor ambasade diplomatice la București (SUA, Canada, Finlanda, Polonia, Belarus, Nigeria, Belgia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Qatar) reprezentanți ai mai multor primării din România, Asociația Administratorilor Publici din România, BERD România, reprezentanți ai Comisiei Europene precum și alți invitați din mediul administrativ, secretari de stat și directori ai mai multor ministere și companii lider de piață din mediul privat.

În deschiderea evenimentului, Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut o prezentare despre oportunitățile de finanțare europene pentru inovare. Acesta a prezentat investitorilor din mediul privat şi autorităţilor publice mai multe oportunităţi de finanţare pentru proiectele de Smart City pe care le au dispoziţie din partea Comisiei Europene.

Cu ocazia Smart City-Urban Projects, în prezentarea susținută despre CETA, acordul de liber schimb dintre UE și Canada, Ambasadorul Canadei, E.S. Kevin Hamilton a anunțat „Cel mai imediat și mai semnificativ impact va fi eliminarea tuturor tarifelor pentru majoritatea produselor și serviciilor românești exportate în Canada, 99% din tarifele impuse bunurilor românești vor fi eliminate. Parlamentul European a ratificat deja acest acord. Parlamentul Canadian este programat să ratifice acest acord în săptămânile următoare și atunci va intra în vigoare”. Tot cu această ocazie Ambasadorul Canadei mai a anunțat că „Începând cu data de 1 decembrie toți cetățenii români vor putea merge în Canada fără viză „.

Primarul Municipiului Reșița, Dl Ioan Popa a prezentat o serie de proiecte și investiții ce vor schimba aspectul și funționalitatea orașului, având o viziune strategică asupra transformării acestuia în unul dintre orașele reprezentative ale țării, Expertul urban Mircea Enache Ph.D. (Washington) a vorbit despre regenerarea urbană a zonei Gara de Nord, iar companii din Italia, Polonia, China precum și autohtone au prezentat soluții pentru iluminat, parcare inteligentă, managementul deșeurilor, analiza și interpretarea datelor colectate, precum și alte soluții menite să dezvolte comunitățile.

Președintele ARSCM, domnul Eduard Dumitrașcu a declarat că este încântat să constate un interes atât de mare al autorităților centrale și locale față de smart city și un nivel de implicare atât de mare al acestora.

Acesta a anunțat deasemenea încheierea unui Protocol cu Universitatea Politehnică privind programul Smart StartUp, și un Protocol cu Asociația Administratorilor Publici din România.

Smart City-Urban Project este primul din seria de evenimente dedicate informării complexe asupra soluțiilor pentru viitoarele orașe inteligente din acest an, atât pe plan național cât și internațional, printre care amintim evenimentele anuale Smart City Convention (ediția II 17-18 mai 2017) și Smart City Industry Awards (ediția II -19 octombrie 2017).

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României și Bucharest Business Breakfast.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.