Societatea de Salvare Bucureşti îi va învăţa pe copii cum să acorde primul ajutor

Elevii din şcolile bucureştene vor afla tehnici importante pentru salvarea de vieţi chiar de la profesionişti ! Cursurile de prim ajutor sunt oferite de către Societatea de Salvare Bucuresti, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Consiliul Naţional Român de Resuscitare şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitării – „European Restart a Heart Day” organizată de Consiliul European de Resuscitare .
Miercuri, 16 Octombrie 2013, elevi ai claselor a III-a şi a IV-a vor învăţa tehnicile de resuscitare chiar de la voluntari-formatori ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov care se întâlnesc cu aceste situaţii, zilnic. Demersul are ca scop creşterea numărului de persoane informate şi instruite din România în tehnicile de prim ajutor şi salvarea a cât mai multor vieti omeneşti.

Operatoarele 112 ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le vor prezenta elevilor modul de funcţionare a Sistemului 112, importanţa şi necesitatea folosirii corecte a Numărului Unic de Urgenţă.

În Europa, peste 700.000 de oameni mor anual din cauza faptului ca nu li s-a acordat primul ajutor în primele minute de stop cardiorespirator. Educaţia privind acordarea primului ajutor ar trebui să înceapă de la o vârstă cât mai mică, deoarece dobândirea tehnicilor de resuscitare sunt esenţiale şi ele pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în numeroase situaţii.

Consiliul European de Resuscitare organizează pentru prima dată Ziua Europeană a Resuscitării, eveniment ce are ca principal scop educarea populaţiei tinere din Europa în ceea ce priveşte acordarea de prim ajutor. Prin această iniţiativă se doreşte creşterea numărului de supravieţuitori în cazul unui stop cardiorespirator în locuri publice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.