Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Membri ai Federației "Solidaritatea Sanitară" protestează în stradă

Publicat: miercuri, 16 octombrie 2013

Preşedintele Federației „Solidaritatea Sanitară”, Rotilă Viorel, a făcut următoarea declaraţie de presă referitoare la protestele stradale ale sindicaliştilor:
După ce sindicatele afiliate la federația noastră au participat deja la manifestațiile de protest desfășurate în mai multe județe, astăzi vor fi în stradă colegii de la Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” Cluj, solicitând și ei aplicarea măsurilor strategice de reformă a sănătății propuse de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România. Dorim ca toate aceste proteste să amplifice „presiunea argumentelor” pe care am exercitat-o deja asupra Ministerului Sănătății pe calea numeroaselor propuneri și proiecte pe care le-am înaintat de la începutul acestui an până în prezent precum și prin intermediul participării la grupurile de lucru ale acestei instituții. Protestele noastre constituie atât o formă de presiune asupra Ministerului Sănătății și a Guvernului pentru a adopta măsurile de reformă pe care le-am solicitat cât și o formă de conștientizare a populației asupra situației în care se găsește sănătatea și salariații care-și desfășoară activitatea în acest sector.

Având în vedere faptul că CNS „Cartel Alfa” a preluat și susține revendicările „Solidaritatea Sanitară” privitoare la sectorul sanitar, acestea beneficiind astfel și de sprijinul colegilor din toate sectoarele de activitate, sindicatele noastre participă la seria de proteste organizate în fiecare din județele țării până la sfârșitul acestei luni de către confederație. Pe această cale, peste 2000 de membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară” din România vor susține prin protestele lor revendicările pe care le-am înaintat Ministerului Sănătății, alături de revendicările confederației, ce vizează îmbunătățirea relațiilor de muncă și a cadrului de desfășurare a dialogului social.

Totodată, fideli tradiției organizaționale de participare activă la dialogul social, ieri, 15.X.2013, reprezentanții organizației noastre au participat la negocierile desfășurate în cadrul Comisiei de dialog social de la Ministerul Sănătății pe tema majorității proiectelor de lege propuse de minister.
Una din temele abordate în cadrul acestor negocieri a constituit-o proiectul legii malpraxisului, care este în continuare într-o formă nemulțumitoare, nefiind adoptată cea mai bună soluție, ce ar putea avantaja atât salariații dar și pacienții.
Deoarece considerăm că protestele trebuie să fie însoțite de un set de documente strategice care să indice calea pe care pot fi îndeplinite revendicările, contribuind astfel la identificarea celor mai bune soluții, am înaintat și cu această ocazie reprezentaților Ministerului punctele noastre de vedere și documente care demonstrează necesitatea adoptării lor.

Desfășurate pe fondul protestelor desfășurate de organizațiile noastre la nivel local, ce vor fi urmate de proteste la nivel național, negocierile cu Ministerul Sănătății vizează identificarea unor soluții comune, în avantajul atât al pacienților cât și al salariaților, în ceea ce privește temele ce intră în sfera de competență a Ministerului.
Ne exprimăm astfel speranța că domnul ministru Eugen Nicolăescu va avea în continuare înțelepciunea de a negocia cu organizația noastră toate propunerile și proiectele pe care i le-am înaintat, susținând totodată la nivelul Guvernului aplicarea măsurilor, asupra cărora ne-am înțeles deja, privitoare la creșterea finanțării sistemului sanitar și autonomia fondului de asigurări sociale de sănătate, singurele măsuri ce pot conduce la o mai bună funcționare a sistemului sanitar și posibilitatea unor creșteri salariale durabile!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16768

Publicat de la data oct. 16 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 decembrie 2019, 14:29
 

ENE
Soare
9°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:41
Apus: 16:36
Prognoza 11 decembrie 2019
Zi
 

ENE
Cer noros
6°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Ploaie
3°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Cluj: zona joasă; Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, sub 200 m
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Alba: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Unirea, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Cricău, Rădești;Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Zăbala, Ozun, […]

Loto

Horoscop

  • 247.732 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team