Afacerile europene, amenințate cu pierderea datelor din cauza dispozitivelor mobile folosite la muncă

Samsung Electronics Co., Ltd, lider global în digital media și tehnologii de convergență, a publicat un studiu care relevă faptul că o treime (33%) din organizațiile cu cel puțin 1.000 de angajați au raportat pierderi ale datelor clienților ca o consecință a discontinuității în securitate cauzate de folosirea dispozitivelor mobile personale la serviciu.

Samsung a realizat o cercetare cu 490 de persoane de decizie în funcții de CIO (Chief Information Officer) și IT din cadrul organizațiilor europene cu mai mult de 1.000 de angajați și a constatat că mai mult de jumătate dintre aceștia au implementat o politică formală (31%) sau informală (21%) de BYOD, cu rate regionale de implementare între 43% (Germania) și 70% (Italia). În Marea Britanie, 56% dintre organizațiile cu cel puțin 1.000 de angajați sunt promotoare a trendului BYOD.

Doar 4% dintre factorii de decizie CIO și IT care folosesc o politică pro-BYOD au declarat că nu au avut vreo problemă de securitate în ultimii doi ani și aproape toți (93%) din cei 490 de directori din cercetare și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește impactul dispozitivelor mobile asupra securității, incluzând telefoane inteligente, tablete și laptop-uri folosite în cadul companiilor.

La nivel european, cel mai mare nivel de ingrijorare este în Spania, unde 70% dintre organizațiile cercetate sunt în mod semnificativ îngrijorate în privința securității companiei lor din cauza dispozitivelor mobile folosite la muncă, în comparație cu situația Franței, cea mai puțin îngrijorată țară, unde 36% dintre cei chestionați au raporat, totuși, că sunt semnificativ îngrijorați în privința securității.

Din perspectiva departamentelor, angajații din funcții de CIO, din domeniul serviciilor financiare, sunt cei mai îngrijorați; mai mult de jumătate dintre aceștia (55%) fiind în mod semnificativ îngrijorați în privința problemelor de securitate ridicate de politica BYOD, în comparație cu departamentele de producție (42%) și retail, distribuție și transport (44%).

În ciuda recunoașterii pe scară largă a amenințărilor la adresa securității în cazul BYOD, doar una din cinci organizații (22%) cu o inițiativă pro-BYOD dintre cele analizate și-a actualizat (14%) sau plănuiește să-și actualizeze (8%) politica de securitate.

Cu toate acestea, dacă este bine gestionată, politica BYOD poate genera beneficii semnificative: organizațiile care au implementat o politică BYOD au raportat reduceri cu până la 17% a facturilor pe comunicații – echivalentul a 7 milioane euro per companie.

În plus, 46% dintre organizațiile cu o politică pro-BYOD au raportat o creștere a angajamentului angajaților ca o consecință BYOD, fapt ce se traduce în creșterea productivității cu 40%.

Andrew Mills, CEO a diviziei B2B a Samsung Electronics Europa, a declarat: „Din cercetarea noastră reiese clar că organizațiile au de câștigat foarte mult prin intermediul angajaților care își folosesc propriile dispozitive mobile în interes de serviciu. Pentru majoritatea angajatorilor, creșterea practicii BYOD poate însemna că aceștia și-ar putea pune organizațiile într-un dezavantaj competitiv dacă aceștia nu îmbrățișează oportunitățile mobilității în muncă prin folosirea telefoanelor inteligente/ smartphones, a tabletelor și a laptopurilor, chiar și prin politicile BYOD sau Choose Your Own Device (Alege-ți propriul dispozitiv)”.

„Însă analiza noastră subliniază, de asemenea, amenințările periculoase la stabilitatea corporativă pe care BYOD le generează și lipsa de prioritate acordată acestui subiect din partea multor CIO. Potențialul de a pierde datele clienților și alte informații confidențiale prin folosirea dispozitivelor mobile arată cât de amenințătoare poate fi politica BYOD pentru multe organizații. Acestea din urmă trebuie să se asigure că strategia în ceea ce privește mobilitatea în interprinderea lor are la bază o infrastructură cu un grad ridicat de securitate, alături de liniile directoare clare și eficiente, implementate în mod consistent. ”

În situațiile unde politicile pro-BYOD sunt implementate, aproximativ 30% dintre angajați profită de acest program, iar organizațiile preconizează că acestă proporție va crește cu 7% în următorii doi ani.

Samsung a realizat o cercetare pe internet în care a chestionat 490 de factori de decizie în funcții de CIO și IT, din organizații cu 1.000 sau mai mulți angajați din Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania și Marea Britanie. Datele au fost colectate în lunile mai și iunie, 2013.

Declarații din partea CIO:
„Estimăm că banca va economisi aproximativ 2-3 milioane dolari pe an de îndată ce va trece de la un plan de sponsorizare corporatist la un plan BYOD, unde angajații sunt mai predispuși costurilor, cum ar fi serviciile de roaming în timpul deplasărilor în strănătate. O altă economie va fi faptul că nu vom mai cumpăra dispozitivul.” CIO, companie globală de servicii financiare

„Dacă vom concura pentru cele mai mari talente care ies din facultate cu cei de la Google, Facebook și cu toți cei de pe Twitter din lume, atunci avem nevoie să implementăm sisteme super-flexibile pentru muncă, așa cum sunt acestea. Pentru cei care sunt la început de drum în carieră, acum zece ani, totul era despre plată – astăzi vorbim despre flexibilitate. ” CIO, companie globală de servicii financiare

Despre segmentul Business to Business în cadrul Samsung Electronics Co., Ltd. Europe

Samsung este un pioner la nivel global în inovație tehnologică, împingând limitele pentru a îmbunătăți viețile oamenilor și pentru a spori eficiența organizatională.

Cum întreprinderile accentuează imperativul strategic de a digitaliza afacerile lor și de a securiza bunurile informaționale, Samsung este capabil să ofere o gamă completă de soluții sigure, integrate și avantajoase pentru a accelera transformarea afacerii.

Portofoliul nostru de soluții și produse enterprise, soluția unică de securitate Knox – care a fost dezvoltată de Agenția Națională de Securitate a SUA, și ecosistemul bogat de parteneri, ne poziționează în centrul acestui trend emergent de digitalizare a întreprinderilor.

Samsung Galaxy S4 este primul telefon inteligent Android care permite oamenilor să îmbine informațiile de la muncă și cele personale într-un mediu de securitate special conceput. Acest lucru a fost obținut prin tehnologia de vârf a SAFE (Samsung for Enterprise), și Knox, și va fi încorporat în toate dispozitivele noi.

Cu sediul central în Seul, Coreea de Sud, Samsung Electronics Co., Ltd are 270.000 de angajați în 79 de țări și vânzări anuale de peste 187 miliarde de dolari. Pentru mai multe informații puteți vizita www.samsung.com.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.